Diada
Societat 03/01/2023

Més de 2.000 persones participen en les activitats organitzades amb motiu de la Diada de Mallorca

Es tracta d'una xifra molt superior a la registrada el 2021, quan hi varen participar 1.000 persones

ARA Balears
2 min
Una de les visites a la finca pública de Tossals Verds

PalmaUn total de 2.356 persones participen en les activitats organitzades pel Consell amb motiu de la Diada de Mallorca, com ara visites dramatitzades, rutes patrimonials i activitats culturals. Es tracta d'una xifra molt superior a la que es va registrar el 2021, quan hi varen participar 1.000 persones, segons ha informat a través d'una nota de premsa el Departament insular de Presidència i ha recollit Europa Press. Aquest creixement l'atribueixen a l'ampliació de l'oferta d'activitats, com és el cas de les rutes dramatitzades, a càrrec de la companyia La Fornal Espectacles de Ferro, que enguany n'ha representat dues a cada una de les sis comarques de l'illa.

En aquest sentit, es varen fer un total de 22 rutes culturals i patrimonials, amb la coordinació de l'entitat Més Cultura. Pel que fa a les rutes senderistes, es varen visitar les finques públiques del Consell, com ara Raixa, Son Amer, Tossals Verds, Son Macip, Son Fortuny i Sa Coma d'En Vidal.

També es varen celebrar un total de 28 activitats culturals, 6 de les quals es varen fer a Palma i les 22 restants, a municipis de la Part Forana. Concretament, es va programar Balquena, un projecte poeticomusical de Toni Veny, que es va dur a terme a la Llar d'Ancians de Palma, o el concert del guitarrista Damià Timoner, a la presó de Palma. A més, el Centre d'Educació Especial Joan XXIII d'Inca va representar l'espectacle Artefactes Musicals, i a la residència La Bonanova hi va actuar l'associació musical i cultural Entreveus. Al mateix municipi, al teatre Principal, es va projectar el documental La Germania, cas obert. A Manacor es va interpretar Tenim un do, un espectacle teatral fet per l'associació de salut mental Estel de Llevant.

D'altra banda, el Fons Mallorquí de Solidaritat va col·laborar amb el taller Conta Contes del Desert, a Felanitx, amb diferents espectacles teatrals per a nins i adults, on també va haver-hi concerts com el de Marcel Cranc, Marta Elka o el grup Morgana Jazz.

stats