Nadal
Societat 23/11/2023

El mercadet de Nadal arriba a Palma amb un gran canvi

Enguany les paradetes que hi havia a la plaça d'Espanya seran al parc de les Estacions

ARA Balears
2 min
Un dels mercadets de Nadal a Palma

PalmaAquest dijous s'inaugura el mercadet de Nadal de Palma amb una novetat: les casetes que abans estaven a la plaça d'Espanya enguany seran al parc de les Estacions. Així n'ha informat aquest dijous Cort, que ha detallat que la resta d'establiments de productes nadalencs estaran ubicats, com sempre, a la plaça Major i les Rambles i que el seu horari serà de les 10 del matí fins a les 21 hores.

A més, han explicat que a tot i haver convertit el parc de les Estacions amb un dels epicentres de la Fira de Nadal i els Reis de Ciutat, també s'hi mantindran les atraccions infantils que hi havia els darrers anys. Des de l'Ajuntament de Palma han explicat, a través d'una nota de premsa, que al parc de les Estacions s'han instal·lat 110 mòduls de casetes a les quals hi haurà 73 placers, 17 més que els instal·lats l'any passat en la plaça d'Espanya.

Igual que en els darrers anys a la plaça d'Espanya, en aquest nou lloc els assistents hi podran trobar regals originals de Nadal, bijuteria, espelmes, complements tèxtils, quadres o obres gràfiques. A més, han destacat que també hi haurà diferents paradetes de menjar, dolços i embotits, entre altres productes alimentaris, així com 13 instal·lacions, entre food trucks i casetes, que oferiran pastes i begudes calentes.

Presentació dels mercats i fires de Nadal a Palma

Per la seva banda, els 47 mòduls instal·lats a la plaça Major, on se situaran 13 comerciants, se centraran en la comercialització d'objectes decoratius de les festes, com ara betlems i espelmes decoratives, entre d'altres. A més, igual que en el cas del parc de les Estacions, l'espai inclourà diverses atraccions infantils. Pel que fa a les Rambles, enguany s'hi instal·laran 49 mòduls per a 30 comerciants i continuarà sent la ubicació assignada a l'artesania i als membres de l'associació d'artesans. L'Ajuntament ha detallat que l'oferta també inclourà quatre xurreries i paradetes de dolços.

D'altra banda, l'Ajuntament de Palma ha activat també una campanya per dinamitzar les compres nadalenques i fer costat al petit comerç. Aquesta iniciativa consisteix en 11 actuacions de diversos cors en llocs emblemàtics de Palma com són la plaça de Santa Eulalia, la Porta Pintada, la plaça del Mercat, la plaça de Cort i el Born. A més, una altra de les actuacions previstes és la recuperació, després de quatre anys, del repartiment de bosses amb imatges dels comerços emblemàtics de Palma. Està previst que entre els 114 establiments catalogats i el quiosc de PalmaActiva del mercat de l'Olivar es reparteixin 9.000 bosses.

Així, per tal de dinamitzar l'activitat comercial als comerços locals de Palma, des de Cort es farà una campanya publicitària del 5 de desembre fins al 5 de gener amb el lema 'El comerç felicita el Nadal'. a fi de convidar la ciutadania a consumir producte local. Aquesta campanya porta inclòs un codi QR que redirigeix a l'espai de la pàgina web de PalmaActiva que recull les diferents activitats que es faran durant les festes.

stats