Societat 04/01/2021

Menorca es prepara per encendre els talaiots en solidaritat amb els refugiats

L'acte central tindrà lloc a Torre d'en Galmés

Ivan Martin
1 min
Un home encén una bengala a un talaiot en una imatge d'arxiu.

MaóEl jaciment de Torre d'en Galmés ha estat aquest dilluns l'escenari de proves per escenificar l'encesa de talaiots pels Drets Humans, que tindrà lloc dissabte a diferents ubicacions de l'illa. Els organitzadors han fet un assaig amb bengales de llum, que també s'utilitzaran a l'acte central, a més de bengales de fum.

Un total de 22 entitats solidàries, veïnals i culturals de l'illa, a més del Consell de Menorca, donen suport a aquesta iniciativa impulsada pel Consell de Mallorca amb el títol: 'Torres, talaies i talaiots de la Mediterrània. Un cant pels Drets Humans'. L'encesa és un dels actes inclosos en el programa de la Diada de Menorca 2021. A les 13.00 hores s'encendran les bengales de fum, mentre que a les 18.15 hores s'encendran les de llum a diferents jaciments de Menorca.

L'objectiu és sensibilitzar la ciutadania del drama que pateixen al Mediterrani les persones que es troben en una situació extrema i es veuen obligades a desplaçar-se per sobreviure, a banda de recrear el que podia haver estat la comunicació visual entre els poblats talaiòtics a la prehistòria. De manera simultània es procedirà a l'encesa a Mallorca, Eivissa, Formentera, l'illa de Quitos (Grècia) i diversos punts del Marroc, Tunísia i el Líban.

stats