Societat 29/05/2021

Memòria de Mallorca "rebutja" la decisió del TSJIB de protegir la Feixina

L'associació ha expressat la "indignació" en un comunicat

ARA Balears
1 min
Monument de la Feixina.

PalmaL'associació Memòria de Mallorca ha expressat "indignació" per la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) de protegir la Feixina, segons ha informat Europa Press. L'entitat ha manifestat el rebuig a la "judicialització, com han fet ARCA i una de les associacions de veïns de Santa Catalina, de la retirada de simbologia feixista dels nostres carrers".

Per l'associació, la judicialització "és un clar indicador que els llargs quaranta anys de dictadura i de 'transició modèlica' no només han afectat una part important de la població, sinó que també han afectat associacions suposadament progressistes que 'extravien' el seu discurs i objectius confluint amb la vella i amb l'actual extrema dreta".

"Aquest argument que les pedres o el patrimoni no tenen ideologia es pot defensar seriosament? Senyors i senyores d'ARCA, com vostès saben molt bé, el primer que fan els pobles quan derroquen una tirania és tombar i eliminar la seva simbologia", ha recalcat Memòria de Mallorca.

L'associació ha apuntat que seria "impossible" veure una situació semblant a Alemanya, "on cap associació suposadament progressista tindria la gosadia de demanar la protecció de simbologia nazi ni cap jutge n'ordenaria el manteniment sense que la llei i l'opinió pública s'hi manifestassin contundentment en contra".

"Aquest monument ofèn i fa molt de mal a nombroses persones. Qui són vostès per convertir aquest greuge en pedra en una al·legoria contra les guerres i dictadures quan encara avui fa mal a molta gent veure'l dret? Per què anteposen un inexistent valor patrimonial o falsament simbòlic al dolor de les víctimes?", conclou el comunicat de Memòria de Mallorca.

stats