Societat 25/04/2022

Medi Ambient sanciona amb 320.000 euros unes obres il·legals en una zona protegida d'Eivissa

L'empresa sancionada ha de restituir els terrenys, ubicats a Porroig, al municipi de Sant Josep de sa Talaia, al seu estat legal anterior

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de la costa de Sant Josep de Sa Talaia.

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha sancionat amb 320.000 euros una constructora que estava construint dos habitatges, un magatzem, una piscina, una cambra de màquines i una pèrgola, entre altres coses, sense autorització ni declaració responsable, en una zona de costa protegida ubicada a Porroig, al municipi de Sant Josep de sa Talaia.

Segons ha informat aquest dilluns el Consell de Govern, l'import de la sanció correspon al 25% del valor estimat de les obres, que tenien un preu d'1,2 milions d'euros, tal com estableix la Llei de costes en el cas de les infraccions greus.

Una denúncia del 2020

L'execució de les obres es va denunciar inicialment el 2020 i, una vegada constatat que la propietat no havia aturat les obres tal com se li va notificar, es va requerir a l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia que, mitjançant la Policia Local, precintàs els materials i la maquinària de l'obra.

La Llei de costes estipula que l'òrgan competent per resoldre un procediment d'aquest tipus és el Consell de Govern quan la quantia de la multa que s'ha d'imposar és superior a 150.253 euros.

A més, estableix que, en el termini de sis mesos, es restitueixin les obres del procediment sancionador al seu estat legal anterior a la comissió de la infracció, amb la sol·licitud prèvia de la llicència urbanística municipal oportuna.

stats