Societat 25/02/2020

Un palmesà de 70 anys triomfa ensenyant matemàtiques a la xarxa social més adolescent

Els alumnes de l'acadèmia on treballa el varen animar a publicar vídeos a TikTok i en set setmanes ha aconseguit 100.000 seguidors

Maria Fuster
1 min

PalmaUn palmesà de 70 ha triomfat a la xarxa adolescent TikTok ensenyant matemàtiques. El secret, segons el protagonista, Carlos Maxi Bárcena, director de l'Acadèmia Bárcena, ubicada a Palma, és que "s'han ajuntat la fam i les ganes de menjar". Fa només set setmanes i, en tan poc temps, explica, ja ha aconseguit 100.000 seguidors a @aprende.mates, el seu canal de TikTok.

"Jo em vaig ficar a Tik Tok amb vídeos seriosos de matemàtiques, i vaig veure que n'hi havia una necessitat enorme, ja que el canal està adreçat a joves d'entre 13 i els 20 anys, una edat en què les matemàtiques es compliquen. El que public al canal són exemples senzills d'un minut o menys. I he vist que ha tingut un gran èxit en tots tot els països llatins. M'he convertit en el número u sense proposar-m'ho", explica.

Assegura que encara no ha vist cap comentari negatiu i que són molts els que l'animen i li demanen coses. Carlos Maxi Bárcena va arribar a Mallorca a 28 anys i des de llavors viu amb la seva família aquí. Un parell de vegades a l'any torna a la Corunya. Els darres anys ha estat donant classes per preparar oposicions a l'acadèmia que du el seu llinatge. "És el que m'apassiona. Els grups són de sis persones: no en pots atendre més alhora".

Diu que tot i que hi ha més tiktokers que fan classes, "com ara de geografia o d'història, per la temàtica no aconsegueixen tants de seguidors".

stats