Les agressions sexuals comeses per menors a les Illes augmenten un 20%

El Govern presenta una campanya adreçada als joves i destinarà 380.000 euros a treballar la igualtat a les aules

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha afirmat aquest dilluns que durant aquesta legislatura es posarà de manifest "l'obsessió" de l'Executiu balear "per prevenir" el masclisme. Costa ha remarcat que cal tenir en compte que, segons dades del Ministeri, a les Illes s'ha registrat un "increment d'un 20%" de les agressions sexuals comeses per menors durant el primer semestre del 2019. La consellera ha fet aquestes declaracions a la presentació d'una nova campanya -en podeu veure el vídeo al capdamunt- adreçada als joves. A l'acte també ha anunciat que el Govern destinarà 380.000 euros a treballar la igualtat a les aules.

Cal recordar, com va avançar l'ARA Balears, que el nombre d’adolescents investigats per abusos sexuals ja es va disparar durant el 2018, tenint en compte les dades dels darrers anys. Segons les xifres de la Fiscalia General de l’Estat, fins a 125 menors varen ser denunciats a les Balears per aquest delicte sexual durant l'any passat. 

La directora de l'IBDona, Maria Duran, en relació amb la subvenció del Govern per als centres educatius, ha explicat que "hi podran concórrer totes les escoles i instituts per proposar activitats, conferències, activitats de teatre, jocs, material didàctic, etc. I també serà possible que diferents escoles presentin projectes conjunts de més durada".

La campanya #EstimaBé imita el format de TikTok, una aplicació que utilitzen els adolescents per cantar i ballar damunt una cançó. El director general de Comunicació, Álvaro Gil, ha destacat que aquesta vegada han intentat que el missatge sigui en el mateix codi que el dels joves. "Quan els hem demanat, ens han dit que no parlam com ells i que ho feim amb paternalisme ", ha dit. La difusió té un pressupost de 300.000 euros.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF