Societat 23/11/2023

Maria Duran i Homes per la Igualtat reben el reconeixement Meninas 2023

Aina Calvo ha animat la ciutadania i les institucions illenques a "continuar practicant amb fermesa i sense excuses la tolerància zero davant la violència masclista"

ARA Balears
2 min
Aina Calvo amb els guardonats

PalmaEl col·lectiu Homes per la Igualtat de Mallorca i la jurista Maria Duran han rebut aquest dijous el reconeixement Meninas 2023 per la seva feina en favor de l'erradicació de la violència masclista a les Illes Balears. Els guardons de la desena entrega d'aquests premis, creats per reconeixer la feina de persones, col·lectius, entitats i institucions destacades en la prevenció i la lluita contra la violència masclista i en l'atenció, assistència, protecció i recuperació de les víctimes, han estat elaborats als tallers de la Fundació Asombra als centres penitenciaris.

Els premis elaborat als tallers de la Fundació Asombra als centres penitenciaris

La delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha detallat, a través d'un comunicat, que ha premiat el col·lectiu Homes per la Igualtat de Mallorca per la feina que han fet durant els darrers deu anys a favor de la igualtat de drets entre homes i dones i contra la violència masclista en qualsevol de les seves formes i manifestacions. A més, han detallat que amb la feina feta estan aconseguint construir nous models de convivència i d’entendre la masculinitat.

Pel que fa a l'altra guardonada, la jurista Maria Duran, la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha explicat que el premi és el reconeixement a la carrera d'una de les juristes espanyoles pioneres en la lluita contra la violència cap a les dones en l’àmbit de la justícia. A més de la seva labor durant els darrers anys, per la qual li han atorgat aquest premi, també han destacat que actualment és membre de la comissió del Ministeri de Justícia per a la Incorporació de la Perspectiva de Gènere a la Llei d’enjudiciament criminal i va participar en la redacció de la primera proposició de llei Integral contra la violència masclista que es va aprovar l’any 2004. 

Durant l'entrega de premis, la delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Aina Calvo, ha aprofitat el seu discurs per animar la ciutadania illenca i les institucions de l'Arxipèlag a "continuar practicant amb fermesa i sense excuses la tolerància zero davant la violència masclista".

stats