Societat 17/10/2021

Marc Pons formarà part de la nova executiva federal del PSOE

Isabel Oliver, Silvana González i Iago Negueruela estaran dins el comitè federal

ARA Balears
2 min
Marc Pons i Susana Mora durant el 40è congrès del PSOE a València

PalmaL'exconseller de Mobilitat del Govern balear i actual director del gabinet de la vicepresidenta de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Marc Pons, serà l'únic illenc que formarà part de la nova executiva federal del PSOE, al capdavant de la Secretaria de Transició Ecològica Justa i la Preservació de la Biodiversitat. A més, Isabel Oliver, Silvana González i Iago Negueruela han estat escollits per formar part del comitè federal.

Marc Pons serà el primer menorquí a ocupar un lloc en aquest òrgan executiu des de José Caules Juan i la recuperació de la democràcia. "És tot un orgull i una gran responsabilitat formar part de l'executiva del PSOE liderada pel president Pedro Sánchez, i és una oportunitat per incorporar la visió insular en l'estatal i així avançar en un futur més sostenible i més just", ha assegurat Pons.

La nova executiva estarà formada per 42 persones, entre les quals destaca la integració de sis dels nous ministres de Pedro Sánchez, segons ha informat Europa Press. Així, hi ha un important relleu generacional, amb una mitjana d'edat de 47 anys i una presència del 60% de dones. A més, només repeteixen 12 dels dirigents de l'actual executiva.

Pel que fa al repartiment territorial, la federació amb més representants en la nova direcció del PSOE és Andalusia, amb un total de nou, seguida de Madrid, que n'hi tindrà sis. El PSC i Castella i Lleó tindran quatre membres cada un, les Canàries en sumaran tres; el País Basc i Castella-la Manxa, dos cadascun, i la resta de comunitats autònomes tenen un representant, igual que Ceuta.

La secretària general del PSIB i presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha celebrat la presència balear en aquests òrgans. "Per primera vegada tenim una secretaria molt important de Transició Ecològica, que és el tema clau en aquests moments", ha defensat. En aquest sentit, ha destacat la tasca de Pons al capdavant del Consell de Menorca, i com a conseller de Presidència i d'Habitatge, carteres sota les quals "s'ha tirat endavant les lleis d'habitatge i de canvi climàtic.

stats