Societat 11/01/2023

Maó restitueix els senyals contra la violència de gènere atacats pel masclisme

Tres Voltes Rebel va respondre fent pintades a favor de la igualtat

Iván Martín
1 min
Imatge del senyal després de la pintada de Tres Voltes Rebel.

MAÓL'Ajuntament de Maó ha restituït les pintades vandàliques que van patir dos senyals que es van instal·lar amb motiu del dia internacional contra la violència a les dones el passat 25 de novembre, en el centre educatiu Sa Graduada. Els senyals atacats lluïen el lema 'Stop violència masclista' i no van ser els únics símbols focus de la ira del masclisme, ja que dies abans van aparèixer pintades en els murals feministes ubicats davant el pavelló de l'Alcàsser.

La reacció a l'atac provocà l'aparició de Tres Voltes Rebel, projecte artístic nascut el maig del 2017 pensat per transmetre un missatge reivindicatiu, feminista i socialment compromès. La il·lustradora Ame Soler lidera el que entén com un procés d'una feminista en constant aprenentatge explicat mitjançant el llapis i les aquarel·les. Graduada en Belles Arts, Soler va néixer a Almussafes i avui dia resideix a Cullera.

Signat per Tres Voltes Rebel, pocs dies després de l'atac masclista, els senyals lluïen un altre aspecte amb proclames com 'Com hem de callar? Si cada dia tenim motius per cridar més fort' o 'Cediu el pas a la igualtat'. Finalment, l'ajuntament ha restituït al seu estat original els senyals i confien que el sentit comú i el respecte s'imposi damunt la xacra de la violència de gènere.

stats