Societat 08/07/2022

Maó reivindica l'orgull LGTBIQ+ després de dos anys de silenci a causa de la pandèmia

Més de 200 persones varen participar en la mobilització

Iván Martín
2 min
Assistents a la concentració pel carrer Cós de Gràcia.

MAÓAmbient festiu i il·lusió per retrobar-se pels carrers de Maó reivindicant els drets i lamentant les agressions. Amb aquest esperit es va dur a terme la concentració del col·lectiu LGTBIQ+ per commemorar l'Orgull 2022. Algunes estimacions apunten a una participació superior a les 200 persones, xifra que després va augmentar a la festa d'Es Claustre.

A la mobilització, organitzada per l'associació Diverxia i l'Ajuntament de Maó, hi va haver la important assistència de càrrecs públics com la consellera d'Igualtat del Govern balear, Mercedes Garrido; la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, així com el batle de Maó, Hèctor Pons, entre d'altres.

Garrido va posar de manifest els sis anys que fa que està en vigor la Llei LGTBI de les Balears, pionera a tot l'estat espanyol i amb la qual s'ha impulsat la creació del Consell d'LGTBI i del Servei d'Unitat de Gènere de Son Espases, l'elaboració de protocols d'atenció a l'alumnat trans, l'establiment de sancions per delictes d'odi i l'agilitació de les operacions de reassignació de sexe per a les persones transsexuals. Per la consellera, l'Orgull és un espai per celebrar tots els drets aconseguits pel col·lectiu, com és el cas de la Llei LGTBI balear, però també per reivindicar tot allò que encara manca per fer.

D'aquesta manera, Garrido ha destacat el protocol contra els delictes d'odi aprovat recentment, com a eina per ajudar el cos policial a prevenir, detectar i ajudar contra possibles casos d'LGTBI-fòbia. Aquest protocol és per evitar els delictes d'odi i les agressions que pateixen sovint les persones del col·lectiu LGTBI pel simple fet de ser qui són. Finalment, Garrido ha demanat a la ciutadania defensar els drets assolits per les persones gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intersexuals dia a dia perquè "res està garantit per sempre i els drets s'han de lluitar sempre perquè de cap manera es pugui tornar enrere".

stats