Societat 20/01/2021

Un centenar de perruquers protesten a Palma tot i la prohibició de la Delegació del govern espanyol

Reclamen una baixada de l'IVA

Catalina Riera
1 min
Participants en la manifestació

PalmaUn centenar de persones del sector de les perruqueries i esteticistes han protestat aquest dimecres a les 11 h al passeig del Born de Palma per reclamar una baixada de l'IVA del 21% al 10%. Aquesta concentració l'han feta tot i que la Delegació del govern a les Balears la va prohibir dimarts vespre. Els manifestants han respectat les mesures de seguretat sanitària: tots anaven amb mascareta i mantenien la distància de seguretat de dos metres. L'acte ha acabat amb aplaudiments.

"Fa vuit anys que tenc la meva perruqueria. El lloguer del local és car i, a més, tenc una hipoteca a pagar i personal amb nòmina. Ens han apujat l'IVA i no el puc carregar als meus clients. El nostre sector està a punt d'arruïnar-se", ha explicat el perruquer Carlos Mario Marín. "Volem que ens escoltin. Diuen que som un sector essencial, per tant, ens haurien d'escoltar i abaixar aquest impost", ha afegit la perruquera Catalina Tous.

Una esteticista, que prefereix que no es publiqui el seu nom, també ha expressat malestar. Fa 30 anys que té el seu negoci a Inca i també demana una reducció de l'IVA. Considera que l'anunci que va fer dimarts la Delegació del govern espanyol de les Balears sobre la manifestació "no és encertat" i "hauria d'haver avisat amb més antelació".

La perruquera Carmen Pedregosa té un petit negoci a Calvià. Té un fill i el cria ella tota sola. "Si jo no faig feina, el meu fill i jo podem quedar al carrer. No tenc cap mena d'ajuda i tampoc la deman; només vull que ens abaixin aquest impost", diu Pedregosa.

stats