Societat 27/03/2020

Mallorca ja no té turistes als seus hotels

Només n'hi ha uns quants de llarga estada

Ara Balears
1 min
Els turistes han tornat a casa

PalmaEls hotels de Mallorca han complert l'ordre del Govern de tancar les seves instal·lacions, que tenia com a data límit dia 26 de març. Ara només hi ha uns quants establiments que continuen tenint turistes de llarga estada. Són les seves habitacions i tenen tot allò necessari per cobrir les seves necessitats bàsiques, segons indica Efe.

Aquesta era l'única excepció prevista quan es va declarar l'ordre de tancament dia 19, segons ha recordat la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, que ha fet balanç del procés de tancament dels hotels.

Ha explicat que quan entrà en vigor l'estat d'alarma hi havia 210 hotels oberts, dels 850 associats a la seva patronal, i que han anat tancant. "Una part ho va fer durant la primera setmana i els altres el cap de setmana", ha manifestat. Frontera ha assenyalat que, jutament amb la Conselleria de Treball, touroperadors, ambaixades i agrupacions hoteleres, els responsables dels establiments han ajudat els turistes a trobar vols per tornar a casa, i continuen treballant per "solucionar les necessitats que vagin sortint", apunta.

Per això, col·laboren a posar a la disposició de les autoritats hotels on es puguin allotjar les persones que s'han de desplaçar durant la crisi sanitària, com ara els transportistes, sanitaris i els que acompanyen malalts o majors.

"Són moments difícils per a tots, que afecten de ple el sector turístic, i en aquest moment feim feina perquè arribin les mesures que permetin a les empreses garantir la seva solvència perquè, quan arribi el moment, es pugui reactivar l'activitat i el treball i atendre les obligacions que tenim", ha indicat.

stats