Societat 27/06/2021

A Madrid hi ha fins a 410 joves contagiats de covid-19 relacionats amb el macrobrot de Mallorca

A Catalunya també s'han detectat més casos relacionats i ja són 64 els positius en coronavirus

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un vespre a la Platja de Palma.

PalmaEl nombre de joves madrilenys afectats pel macrobrot de Mallorca relacionat amb viatges d'estudiants a les Balears entre el 18 i el 20 de juny és ja de 410, amb més de 3.000 contactes, segons la Conselleria de Sanitat, indica una informació que ha recollit Europa Press. Els joves, procedents de 31 instituts de la regió, es varen allotjar en vuit hotels de Mallorca durant aquests dies i varen tenir "un programa d'activitats amb festivals i altres esdeveniments bastant intens". Els estudiants han admès un "incompliment generalitzat de l'obligatorietat de l'ús de la màscara".

Sobre els joves en quarantena per aquest macrobrot, la consellera madrilenya de Medi Ambient, Habitatge i Agricultura, Paloma Martín, va detallar dissabte que n'hi ha prop de 2.000. "Els epidemiòlegs fan l'estudi i es continua treballant per identificar quants contagiats hi ha", va dir.

Catalunya

A Catalunya també s'han detectat més casos relacionats amb el macrobrot. Així, els estudiants catalans que han donat positiu en coronavirus ja són 64, segons ha notificat el departament de Salut. Les autoritats han identificat 575 contactes estrets. No se n'han detectat casos nous en els brots de Tenerife, Menorca i l'interior de Catalunya.

stats