Diada de Mallorca
Societat 27/12/2022

Lluitar pel català i per la "nostra cultura": Les claus del manifest de l'OCB pel 31 de desembre

"Ens hi jugam la nostra identitat i la nostra dignitat. Hem de fer el cap viu: o supervivència i plenitud o submissió i desaparició"

ARA Balears
1 min
La Diada de Mallorca és un dels dies on el món associatiu sobiranista mostra més força al carrer

PalmaL'Obra Cultural Balear (OCB) ha publicat aquest dilluns el manifest pel 31 de desembre amb uns objectius molt clars i marcats en què destaquen, principalment, la potenciació i lluita per la llengua catalana i la defensa de la cultura pròpia de les Illes Balears. Així, l'Obra aprofitarà la Diada de Mallorca per marcar els objectius i reptes per al 2023.

En el comunicat on ha publicat el manifest, l'OCB remarca la importància de les institucions públiques illenques en la defensa de la cultura pròpia i la llengua catalana davant l'increment de la població al·lòctona i la globalització. En aquest sentit, defensa que cada cop el món està més globalitzat i aquest fet suposa un risc per a la llengua catalana i la cultura de l'Arxipèlag i reclama als poders polítics i a la població que lluitin per protegir-la.

A més, també alerten del perill del creixement dels discursos que alimenten l'odi i la irracionalitat "contra la cultura, contra la nostra llengua i contra la nostra identitat". "Cal erradicar el feixisme i aquests comportaments", han sentenciat a la nota.

En el manifest, també han destacat la feina feta per l'Obra Cultural Balear durant els 60 anys d'història de l'organització, però han assegurat que "no es conformen i que continuaran lluitant i fent feina per potenciar i protegir la cultura i la llengua catalana. "El futur és obert. Ens hi jugam la nostra identitat i la nostra dignitat. Hem de fer el cap viu: o supervivència i plenitud o submissió i desaparició. És l'hora del compromís", han sentenciat.

stats