Tribunals
Societat 14/12/2022

Els lletrats de l'administració de justícia amenacen de fer vaga indefinida

Els funcionaris denuncien que el govern de l'Estat ha vetat la introducció d'una esmena en la Llei d'eficiència organitzativa

ARA Balears
2 min
Imatge de la concentració d'aquest dimecres.

PalmaEls lletrats de l'administració de justícia han advertit aquest dimecres, en una concentració als jutjats de la Gerreria de Palma, que convocaran una vaga indefinida pel gener, després que la introducció d'una esmena en la Llei d'eficiència organitzativa hagi rebut el vet del govern de l'Estat, segons ha informat Europa Press. Així ho ha anunciat la delegada territorial de la Unió Progressista de Secretaris Judicials a les Balears, Margarita de Juan, en el primer dia de vaga temporal, que continuarà dijous.

Es preveu que durant aquests dies s'estableixi la data exacta d'inici de vaga indefinida. Amb aquesta iniciativa, pretenen "que el Ministeri de Justícia compleixi el pacte" al qual varen arribar. Consisteix, entre altres coses, a "reduir els grups de població, que són cinc ara mateix, a tres, per disminuir les diferències econòmiques que existeixen", ha explicat.

En aquest punt, la delegada territorial ha indicat que des del 2009, com a cos jurídic superior, han assumit funcions "que no s'han vist retribuïdes", per la qual cosa demanen "no un augment de sou, sinó una adequació de sou que el Ministeri va considerar convenient i que ara ha vetat". Sobre el seguiment de la vaga, De Juan ha assenyalat que entre el 40% i el 50% del personal ho està fent, tenint en compte "l'elevat percentatge" de substituts, "que no volen fer-ne seguiment", la qual cosa "perjudica molt els titulars".

En relació amb la vaga indefinida, ha indicat que suposarà la "paralització total" de les activitats del lletrat de l'administració de justícia –n'hi ha un per cada jutjat i òrgan judicial–. "Des del moment de la vaga, se suspendran tots els judicis i es deixaran de fer les declaracions, a excepció dels serveis essencials, com ara guàrdies, mesures cautelars o el funcionament del registre civil", ha alertat la delegada territorial. "La vaga indefinida implica la paralització de la justícia", ha advertit, en cas que no s'iniciï una negociació amb el Ministeri de Justícia.

stats