Societat 02/08/2019

La llei de mobilitat apostarà pel transport públic, els aparcaments dissuasius i la bicicleta

El Consell de Govern inicia els tràmits per a la redacció final i aprovació del projecte presentat pel conseller Marc Pons

Carles Tudurí
1 min
La Llei de Mobilitat apostarà pel transport públic, els aparcaments dissuassius i la bicicleta

PalmaLa nova llei de mobilitat impulsada pel Govern té com a objectiu disminuir la dependència del cotxe per desplaçar-se a les Illes. Així, apostarà per l'impuls del transport públic, la creació d'aparcaments dissuasius i la mobilitat a peu i en bicicleta, segons ha exposat aquest divendres el conseller Marc Pocs en una compareixença posterior al Consell de Govern. L'Executiu ha aprovat l'inici del procediment d'elaboració de l'avantprojecte de llei de mobilitat sostenible de les Illes Balears, que, segons el conseller de Mobilitat, podria entrar en vigor el 2020.

"Amb aquesta futura norma es pretén avançar cap a un nou model de mobilitat sostenible que redueixi l'elevat pes del cotxe privat en els desplaçaments de la ciutadania, faciliti i agiliti la millora de les actuals xarxes de transport públic i n'ampliï les futures, a la vegada que es permeti millorar la qualitat ambiental i de vida, especialment a les zones urbanes, de les Illes Balears", s'indica des del Govern.

La llei permetrà ampliar les eines i regulacions vinculades a les polítiques de mobilitat, en vista de la necessitat d'apostar per un canvi de model en la mobilitat a les Illes. Pons ha dit que es donaran eines als ajuntaments per regular els accessos als centres urbans en la mesura que ho creguin convenient.

També es vol fomentar la mobilitat a peu i en bicicleta, tant des del punt de vista d'infraestructures com d'incentius laborals o educatius. Per exemple, en alguns països hi ha la possibilitat d'incloure en els sous incentius per als treballadors que van al lloc de feina en bicicleta o a peu. Es facilitarà també la implantació d'aparcaments de bicicletes associades a estacions i parades de transport públic o als llocs de treball i equipaments públics o residencials.

stats