Societat 01/02/2018

L’escola de Caimari serà el primer equipament del decret de construccions exprés

Armengol diu que és una “necessitat urgent”

Lluis Felipe Lorenzo
2 min
L’escola de Caimari serà el primer equipament del decret de construccions exprés

PalmaLa futura nova escola pública de Caimari (Selva) es podrà construir al solar municipal de Ses Deveres. Així ho ha anunciat avui la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, qui també ha indicat que divendres el Consell de Govern aprovarà la declaració d’interès autonòmic d’aquest equipament educatiu. D’aquesta manera, “l’Ajuntament podrà cedir el solar ja amb un ús educatiu i es podrà agilitar el projecte”, ha indicat Armengol.

La presidenta ha destacat que aquesta escola és una “necessitat urgent” i ha reconegut la llarga lluita de la comunitat educativa, “que durant molts anys ha hagut d’esperar, de manera injusta, que es pogués començar a construir aquesta escola”. La cap de l’Executiu, acompanyada del conseller d’Educació i Universitat, Martí March, ha visitat el solar i s’ha reunit amb membres de l’Ajuntament i la comunitat educativa caimarienca.

Per part seva, el conseller March ha explicat que es tractarà d’una escola d’una línia, amb tres unitats d’Infantil i sis de Primària, a més dels serveis complementaris, com el menjador i el gimnàs. “Aquest centre donarà resposta a les necessitats del present i el futur d’aquest poble”, ha indicat, i ha afegit que la intenció és poder començar les obres abans d’acabar aquesta legislatura.

La nova escola de Caimari es convertirà en el primer projecte educatiu que s’acull al Decret llei 1/2018 de mesures urgents per a la millora i/o l’ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Actualment, el CEIP Ses Roques disposa de 73 alumnes en cinc unitats educatives. L’augment del nombre d’alumnes durant els darrers anys ha fet que s’hagin hagut de traslladar a un espai més gran. Per això, a final de l’any passat, es va fer el trasllat provisional de l’escola a l’edifici de Ca les Monges.

Des de fa anys, la comunitat educativa del municipi reclama la construcció d’una nova escola, però la manca de planejament municipal ha dificultat poder tenir uns terrenys adequats per al nou equipament. L'única parcel·la de titularitat municipal en sòl rústic que compleix les condicions és la de Ses Deveres, que disposa d'una superfície útil de 5.250 metres quadrats. El Pla Territorial de Mallorca, però, impedia que pogués obtenir la declaració d’interès general, ja que aquesta norma limita la possibilitat d’ubicar usos docents en sòl rústic només a les anomenades àrees de transició.

stats