LA SETMANA QUE M’ESPERA
Societat 16/10/2020

“He cantat moltes cançons d’en Tomeu Penya”

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, explica com serà la seva setmana

Catalina Riera
2 min
“He cantat moltes 
 Cançons d’en 
 Tomeu Penya”

La meva setmana començarà al Mercadal (Menorca) a les 5.30 h. M’he de posar el despertador a aquesta hora perquè a les 7 h tenc un vol cap a Mallorca i a les 9 h començam amb el Consell de Govern. Normalment he d’estar fins divendres a Palma. És difícil no estar amb la família cada dia, per això cada matí i vespre parlam per telèfon.

A Palma seguesc una rutina. Tenc un apartament al centre i vaig a peu pertot. A les 7 h em pos el despertador per poder ser a la feina a les 8.30 h. M’agrada començar el dia amb energia i per això em faig un berenar ben contundent: te, formatge, fruits secs i un poc de fruita o pernil. M’ajuda a aguantar fins a l’hora de dinar. Al migdia sempre solc tenir dinars de feina i després torn a la Conselleria fins a les 19 h o les 20 h, segons el dia. Quan acaba la jornada laboral m’agrada fer esport, perquè m’ajuda a desconnectar. Tres dies a la setmana vaig a córrer pel passeig Marítim i els caps de setmana faig natació. Fins ara nedava a la mar, però ara que comença a fer més fred vaig a la piscina. També m’agrada molt llegir. Gaudesc molt amb la lectura i després de sopar sempre hi dedic una estona. Cada any llegesc una muntanya de llibres, que solen ser assajos o novel·les històriques, perquè són els gèneres que més m’agraden. En aquests moments estic amb el llibre Todo en vano, de l’autor Walter Kempowski, que explica la visió dels alemanys després de perdre la Segona Guerra Mundial.

També m’agrada molt parlar amb els meus fills. Estan en plena adolescència. La major té 16 anys, el meu fill en té 14 i la petita, 12. Són tres al·lots fantàstics, m’encanta conversar amb ells i veure que amb el pas del temps van guanyant maduresa. Per a mi és un gust i una manera de no perdre el món de vista. En aquesta vida prenem decisions permanentment i ells em recorden quines en són les coses importants.

De dimarts a dijous sempre seguesc la mateixa rutina. Divendres tornaré a Menorca. Encara no sé a quina hora, però normalment és al migdia. Dissabte segurament em tocarà veure algun partit de futbol, tennis o demostració de gimnàstica rítmica que facin els meus fills. El vespre posarem una pel·lícula. Encara no sé quina, però amb totes les plataformes que hi ha segurament en trobarem alguna que ens agradi. El diumenge és un dia especial. Tota la família berena plegada i amb tranquil·litat, de croissants de xocolata o una bona ensaïmada.

No som una persona de televisió ni de música. Sí que m’agrada el pop espanyol, alguns grups anglesos com U2 i cantautors. Record que, quan era adolescent, amb els amics cantàvem moltes cançons d’en Tomeu Penya. Una de les pràctiques que més enyor és poder quedar amb els amics per dinar plegats. Són moments que dels quals gaudesc, però estic segur que els recuperarem.

stats