Societat 21/04/2023

L'STEI denuncia els greuges cap als opositors de les Pitiüses: "Poden arribar a 400 euros de despesa diària"

El sindicat considera que el fet que tots els tribunals s'ubiquin a Mallorca genera perjudicis als aspirants d'Eivissa i Formentera, que presenten la taxa més gran d'interins de les Balears

2 min
Aspirants durant les oposicions docents.

PalmaLa decisió de la Conselleria d'Educació de concentrar tots els tribunals d'oposicions a Mallorca continua generant controvèrsia. En aquest sentit, l'STEI denuncia "els nombrosos perjudicis per als aspirants d'Eivissa i Formentera". En un comunicat, el sindicat exposa que les Pitiüses presenten "el percentatge més gran d'interins de tota la comunitat autònoma, raó per la qual el nombre de persones que es presenten a les oposicions és molt elevat".

El fet que tot es concentri a Mallorca, explica el sindicat, implica desigualats des del punt de vista del desplaçament i la logística, per la necessitat "d'haver d'agafar un avió, vaixell, trobar un hotel prop d'on es fa l'examen i menjar fora de casa". En aquest sentit, l'STEI diu que, després d'haver cercat allotjament al centre de Palma, han comprovat que "no hi ha gairebé disponibilitat. Els preus trobats per a la nit del 17 al 18 de juny superen els 200 euros, als quals s'han de sumar les menjades, els bitllets i tal vegada els taxis per anar a les proves. Es pot arribar a una despesa de 400 euros al dia".

A aquesta situació s'hi suma que les oposicions es duen a terme just a final de curs, moment en què "tant opositors com membres de tribunal en molts casos han de deixar buit el domicili que ocupen, a la vegada que han d'anar i venir de Mallorca per les proves i tancar el curs al seu centre". L'STEI també denuncia que els opositors no disposen d'un calendari de quan es faran totes les proves, "un fet que impossibilita cercar bitllets i allotjament amb antelació suficient". Per altra banda, el sindicat considera que "l'elevat nombre de tribunals d'algunes especialitats fa pensar que la voluntat de la Conselleria per evitar els desplaçaments ha estat nul·la". En total, hi ha vuit tribunals de pedagogia terapèutica; sis de català; quatre de serveis a la comunitat i quatre de física i química. "Consideram que alguns s'haurien pogut repartir entre les Illes i almenys no tanta gent s'hauria de desplaçar".

stats