Societat 22/05/2024

L'STEI crea una auca satírica contra el Pla de segregació lingüística

El sindicat ja va seguir una estratègia semblant per criticar el TIL de José Ramón Bauzá

2 min
L'auca creada per l'STEI contra el pla pilot de segregació lingüística.

PalmaL'STEI ha distribuït entre els centres educatius l'Auca del Pla pilot, un material amb 15 vinyetes acompanyades de versos en què es mostra el rebuig del sindicat al Pla de segregació lingüística que s'implantarà el curs vinent a Primària i, el posterior, a ESO. El material agafa el testimoni a l'Auca de na Trepitja que van editar contra el TIL, durant el Govern José Ramón Bauzá. "Es veu que cada vegada que el PP té responsabilitats en el Govern duu a terme polítiques contra la llengua catalana en l'ensenyament i en molts altres àmbits", han criticat des del STEI en un comunicat.

Les vinyetes han estat elaborades pel dibuixant Pato Conde, acompanyades de textos de Montserrat Nadal. "És una crítica àcida i en clau d'humor en contra de l'acord entre el PP i Vox de posar en marxa un Pla pilot de lliure elecció de llengua segregador, sense cap fonament pedagògic, amb l'únic objectiu d'arraconar el català d'un espai tan estratègic com l'escola", han sostingut des del sindicat.

Rebuig frontal de l'escola pública

L'STEI ha censurat la inversió milionària en el pla "quan el sistema educatiu de les Illes té altres necessitats". L'organització ha reiterat que el pla "no té el suport de la comunitat educativa" i ha reclamat al conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, que "tingui present el resultat de l'enquesta del sindicat en la qual cap escola pública ha manifestat que s'hi volia sumar". De fet, segons el sindicat, cap centre públic s'hauria sumat al pla. Ara bé, Educació encara no ha dit quines escoles han mostrat la seva voluntat de participar-hi, perquè el termini d'adhesió va acabar aquest dimarts vespre. La decisió final queda en mans dels inspectors i de la comissió de selecció, que haurà de determinar quins dels interessats compleixen els requisits establerts a la convocatòria.

L'auca creada per l'STEI contra el Pla pilot de segregació lingüística.

Pel que fa als centres concertats, tothom guarda silenci, però fonts sindicals diuen que més de deu centres s'hi han sumat. Un d'ells, confirmat per l'ARA Balears, és el col·legi de l'Opus Aixa-Llaüt que fins ara ha separat els alumnes per raó de sexe. El curs vinent es veuran obligats a complir la LOMLOE i a implantar les aules mixtes.

stats