Política local
Societat 12/09/2023

L'oposició demana el cessament d'un regidor d'Alcúdia per lligar les violacions "als moros i als negres"

Demanen que els serveis jurídics de l'Ajuntament d'Alcúdia estudiïn si les declaracions de Sendín són un delicte d'odi

H. R.
2 min
Ajuntament Alcudia (1)

PalmaEl grups municipals del PSIB-PSOE, El Pi i MÉS per Alcúdia han presentat aquest dimarts una moció per demanar el cessament de Juan Sendín (Vox), el segon tinent de batlessa i regidor de Policia, per lligar les violacions "als moros i negres" durant el ple ordinari del 7 de setembre. En una intervenció, Sendín va dir: "Quin problema hi ha que es digui que qui s'ha detingut són un negre i un moro? És que s'ha de tapar aquests homes que estan violant?".

Els grups de l'oposició a l'ajuntament alcudienc diuen que són "intolerables els comentaris racistes" de Sendín, que amb les seves paraules també va qüestionar les nacionalitats dels autors de casos de violència masclista.

En la moció conjunta, els partits assenyalen que aquestes declaracions "no són tolerables" per a un representant públic, que a més avui dia és a l'equip de govern de l'Ajuntament d'Alcúdia. "En poc més de dos mesos ja hem vist què és tenir Vox governant a les institucions de la mà del Partit Popular. Tan culpables són els que ho fan com els que callen i no desautoritzen públicament aquests comportaments", diuen.

Per això, PSIB-PSOE, El PI i MÉS per Alcúdia creuen que la batlessa, Fina Linares (PP), no pot deixar passar aquests comportaments i aquestes declaracions i ha de destituir de "manera fulminant" Sendín i que deixi de formar part del seu equip de govern. També consideren que Sendín ha de cessar en el càrrec de regidor de l'Ajuntament d'Alcúdia perquè un representant públic no pot pensar i obrar amb aquests "plantejaments d'odi, racistes, xenòfobs" i no estar contra la xacra de la violència masclista.

A més, demanen que els serveis jurídics de l'Ajuntament d'Alcúdia estudiïn si les declaracions efectuades per Sendín són un delicte d'odi, i, si convé, es prenguin les mesures corresponents.

Un total de 1.226 víctimes mortals

A la moció, els partits a l'oposició recorden que des de l'1 de gener de 2003, quan es començaren a comptar els assassinats per violència masclista a Espanya, fins avui dia, hi ha hagut 1.226 víctimes mortals. Aquest any 2023 ja són 42 els assassinats. El ple de l'Ajuntament d'Alcúdia del passat 7 de setembre va aprovar, arran d'una moció presentada pel PSIB-PSOE, que aquesta mena de violència és una forma de terrorisme que s'ha d'erradicar a Espanya. Aquesta iniciativa no va obtenir el suport de Vox.

stats