Societat 26/05/2022

L'OCB entrega els premis Sambori de narrativa

L'objectiu d'aquest guardó és incentivar la creativitat artística dels joves i promoure l’ús literari del català a les escoles

ARA Balears
2 min
Tres de les guardonades amb els premis Sambori 2022

PalmaL'Obra Cultural Balear ha lliurat aquest dijous els premis Sambori de narrativa. A través d'un comunicat, han explicat que l’objectiu d'aquest guardó no és cap altre que incentivar la creativitat artística dels joves i promoure l’ús literari del català a les escoles i instituts públics, concertats i privats de les Illes Balears. A més, han recordat que hi han participat alumnes des de 5è de Primària fins a 2n de Batxillerat, i que es fa conjuntament a Catalunya i al País Valencià.

Els premis inclouen quatre categories i en cada una d'aquestes s'ha seleccionat un guanyador i un segon classificat. Així, en la categoria 3r cicle de Primària la guanyadora ha estat Alicia Inès Amengual (El Liceu) pel relat titulat Els carboners de la Serra; el segon premi se l'ha endut Gerard Juan (del mateix centre escolar) per La serra de Tramuntana a 2 mm de la mort; el tercer classificat ha estat Aroa Linares (CEIP de Pràctiques) pel relat Vacances d’estiu

Pel que fa a la categoria 1r i 2n D’ESO i FP BÀSICA, la guanyadora ha estat Melissa Alison (IES Alcúdia) amb el relat titulat Gira-sol; el segon premi se l'ha endut Marta Molina (IES Alcúdia) amb el relat Realitat paral·lela i el tercer classificat ha estat Pau Ordines (IES Santa Maria) amb el relat Humans de companyia. De la categoria 3r i 4t d’ESO la guanyadora del primer premi ha estat Núria Llinàs (IES Santa Maria) gràcies a No em faig por; Estrella Prats (IES Santa Maria), amb el relat Diumenge, ha quedat segona, mentre que el tercer premi ha estat per a Leo Almonacio (IES Son Cladera) pel relat L’oroneta alça el vol. En la darrera categoria, la que engloba els alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius, el guanyador ha estat Joan Miquel Sánchez (IES Albuhaira d’Eivissa) amb el relat titulat El mal de Tirant, mentre que Caterina Ros ha guanyat el segon guardó i Jaume Mora ha quedat en tercera posició.

El primer premi de cada categoria és una estada de dos dies a Port Aventura per al premiat i dos acompanyants. La resta de treballs finalistes han estat obsequiats amb un diploma, un guardó i un lot de llibres o material escolar. A través d'una nota de premsa, l'Obra Cultural Balear ha explicat que el jurat d’enguany ha estat format per Núria Marín, professora de Primària; Carme Julià, professora de Secundària, i Maria Victòria Secall, professora i poetessa. En aquesta edició s’han declarat desertes la categoria de Formació de Persones Adultes, Escola Oficial d’Idiomes i la categoria de Necessitats Específiques de Suport Educatiu.

stats