Societat 11/05/2023

L'IES Port d'Alcúdia, únic centre de les Illes finalista en una competició estatal d'innovació social jove

El guanyador obtindrà una experiència a Silicon Valley, Califòrnia

ARA Balears
1 min
Els tres alumnes que participen al concurs.

PalmaUn equip de tres alumnes de l'IES Port d'Alcúdia ha arribat a la final de l'Audi Creativity Challenge, una competició d'àmbit estatal impulsada per la marca de cotxes i en la qual només s'han seleccionat deu projectes. El guanyador obtindrà una experiència a Silicon Valley, Califòrnia, per acabar desenvolupant el projecte.

L'escola ha explicat que els alumnes i el centre es troben en una fase de vot popular, i per això demanen la màxima implicació de tothom perquè votin a través de la web www.audicrea.com/voting (Projecte Trash Out) o informant-se del projecte a través de l'Instagram (blueteam_acc).

En aquest concurs, els participants han d'impulsar un projecte que respongui a la pregunta "Com innovar en l'àmbit social per millorar el benestar de les persones i l'entorn?". En aquest context, l'equip de l'IES Port d'Alcúdia ha presentat el projecte anomenat Trash Out. El guanyador del concurs es decidirà els dies 16 i 17 de juny a Madrid i s'hi tendrà en compte tant el vot popular com l'opinió d'un jurat expert.

El projecte consisteix a desenvolupar una web i una aplicació mòbil perquè els usuaris, que són voluntaris, ajudin a fer netes certes zones del municipi. Per tot això han pensat fer campanyes de conscienciació donant premis i fent que durant la participació en aquestes recollides els voluntaris practiquin exercici físic. Els membres de l'equip varen decidir prioritzar la problemàtica mediambiental perquè "vivim a un municipi costaner i ho vàrem veure el més convenient".

Per acabar de presentar el projecte, els alumnes varen gravar un vídeo per explicar la iniciativa. "Tot ho vàrem fer al poble d'Alcúdia, tant al Port com al centre històric", expliquen.

stats