Educació
Societat 29/11/2023

L'IES Biel Martí de Ferreries, primer centre de Menorca que se suma a la campanya 'La llengua no es toca'

A Mallorca, ja són més de 60 centres educatius que defensen la necessitat que el català continuï sent la llengua vehicular a l'educació

1 min
Personal de l'IES Biel Martí de Ferreries.

PalmaLa llengua no es toca. Ara tampoc a Menorca. L'Institut d'Educació Secundària (IES) Biel Martí de Ferreries a Menorca s'ha sumat a la campanya per l'escola en català, de manera que s'ha convertit en el primer centre d'aquesta illa a afegir-se a aquesta iniciativa que neix per combatre el pla d'implantació de l'elecció de llengua a l'ensenyament pactat entre el Govern i Vox. A Mallorca, ja són més de 60 els centres educatius —el 50% dels IES— que defensen la necessitat que el català continuï sent la llengua vehicular a l'educació.

Ara, com han fet els claustres d'altres centres, el personal de l'IES Biel Martí de Ferreries s'ha fotografiat en suport d'aquest moviment, que ja ha traspassat la geografia mallorquina. A la foto, es veu el personal de l'institut menorquí amb un cartell comunitari en el qual es pot llegir el missatge 'La llengua no es toca' darrere la senyera.

L'aplicació de la lliure elecció de llengua es farà a partir del pròxim curs i, inicialment, fins a final de primer cicle de Primària (vuit anys). Vox planteja que als centres que tinguin dues línies, una sigui en castellà i l'altra, en català en les matèries troncals. El partit ultradretà planteja que si la quantitat d'alumnes que triïn una llengua fa necessari fer-hi les dues línies, els alumnes que triïn l'idioma amb menys demanda siguin desplaçats al centre més proper on es faci servir l'idioma escollit. El Govern, per la seva banda, insisteix que no hi haurà segregació i es complirà la llei vigent.

stats