Societat 20/07/2022

L'empresa de subministrament d'aigua a Sant Lluís demana moderar el consum

Han detectat un consum desmesurat a 700 habitatges amb piscines i jardins

Iván Martín
1 min
Missatge fet públic per l'empresa concessionària.

MAÓL'empresa concessionària del servei de distribució i subministrament d'aigua de Sant Lluís ha demanat als seus abonats amb major consum que moderin l'ús de l'aigua potable, amb l'objectiu de fer front a l'augment del consum detectat en el municipi.

En concret, l'empresa Aigües Sant Lluís ha sol·licitat als seus 700 abonats que adoptin mesures per rebaixar el consum, a causa de l'actual situació de sequera, les elevades temperatures i l'increment de la població flotant els mesos d'estiu.

Les mesures proposades són reduir el temps de regadiu dels jardins, evitant sempre les hores de ple sol, emprar l'escombra per netejar els patis i les terrasses en lloc de fer-ho amb la mànega d'aigua, així com netejar els vehicles en túnels automàtics o a mà utilitzant un cubell, i no fer-ho amb una mànega.

L'adjudicatària del servei ha adoptat aquestes mesures després de detectar que gran part dels consumidors corresponen a habitatges situats a la costa, amb jardins i gespa. A més, afegeixen que les propostes també inclouen els establiments turístics i els habitatges vacacionals, especialment els que duen a terme tasques de manteniment de piscines i jardins. L'empresa ha quantificat en un 10% l'increment del consum mitjà d'aigua a Sant Lluís en comparació amb la mitjana dels últims 17 anys. Així, de gener a juny s'ha notat la pujada, però el creixement del mes de juny és més destacable que el de l'any passat, amb un augment del 16,6%.

stats