Tribunals
Societat 08/07/2022

L'Audiència acorda continuar el judici del cas Cursach

El tribunal ha negat la petició de nul·litat de les defenses

ARA Balears
1 min
Bartomeu Cursach a la seva arribada a l’Audiència de Palma.

PalmaLa Secció Primera de l'Audiència Provincial de les Balears ha dictat una interlocutòria en la qual ha acordat que el judici pel cas Cursach continuï. Segons ha informat Europa Press, el tribunal ha negat la petició de nul·litat de la majoria d'advocats de la defensa. Els lletrats varen basar les seves qüestions prèvies en les irregularitats comeses durant la fase d'investigació i en el processament judicial del jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán per part del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB).

En la interlocutòria, que s'ha conegut aquest divendres, el tribunal també ha decidit deixar fora del procediment, com ja s'havia acordat en fase d'instrucció, els fets relatius a la plaça Pitiüses. D'altra banda, les magistrades no estimen l'expulsió de les acusacions particulars. Respecte de la resta de qüestions prèvies plantejades, el tribunal les ha desestimades i ha detallat que el recurs no és possible.

Segons ha informat Europa Press, Bartomeu Cursach declararà de nou previsiblement aquest dilluns. Les magistrades han comunicat a la Sala que les declaracions començaran dilluns i es faran en l'ordre com apareixen els acusats en l'escrit de la Fiscalia. Els advocats de la defensa presentaran per escrit a quins testimonis renuncien i, a més, comunicaran les protestes pertinents per l'acte judicial dictat sobre les qüestions prèvies plantejades. Una vegada que es doni per acabat aquest tràmit, començaran les declaracions. Cursach serà el primer que respongui les preguntes.

stats