Societat 04/05/2021

L'Àrea de Salut de Menorca accelera el procés de vacunació contra el covid-19

De les 350 dosis diàries es passarà a inocular-ne 743

Iván Martín
1 min
Una professional sanitària de Menorca vacuna contra el coronavirus a una ciutadana.

MaóL'Àrea de Salut de Menorca accelerarà a partir d'aquest dimecres i fins a l'11 de maig el procés de vacunació contra el covid-19 i administrarà 743 dosis diàries, el doble de les inoculades la setmana anterior, que eren unes 350 per dia. La previsió és vacunar a la pròxima setmana un total de 5.600 persones, el 48% més respecte dels darrers set dies. A més, des del passat cap de setmana se citen a Maó persones d'entre 55 i 59 anys, mentre que a Ciutadella s'iniciarà la vacunació d'aquest col·lectiu a partir d'aquest dimecres.

D'altra banda s'incrementen les línies que estan operatives amb el personal d'infermeria preparat per a subministrar les dosis. Cada centre de vacunació disposarà d'una línia d'AstraZeneca, una segona per a les primeres dosis de Pfizer i una tercera línia per a les segones dosis d'aquest compost. A aquestes tres línies se n'hi sumarà una quarta de Moderna els capvespres. De les 5.200 dosis que s'inocularan la pròxima setmana, 3.240 són de Pzifer, 1.470 d'AstraZeneca i 490 de Moderna.

Menorca ha sumat un nou contagi per coronavirus a les darreres 24 hores, segons ha anunciat aquest dimarts l'IB-Salut. Dels 81 casos actius, 77 estan en seguiment per la Unitat Volant d'Atenció al Coronavirus (UVAC), 2 persones es troben ingressades a planta de medicina interna i unes altres 2 a la unitat de cures intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila de Maó. Des de l'inici de la pandèmia, Menorca acumula 2.297 contagis i 35 morts.

stats