Societat 04/02/2022

L'Ajuntament de Palma va netejar 18 pintades vandàliques al dia durant el 2021

En total, el Consistori en va comptar gairebé 7.000 en tot l'any

ARA Balears
1 min
El regidor de Medi Ambient, Ramon Perpinyà, el batle, José Hila i la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor.

Palma"L'Ajuntament està invertint temps i recursos. Deman a la ciutadania civisme per mantenir Palma neta", deia el batle de Palma, José Hila, quan ha presentat el resum d'actuacions de neteja de pintades a Palma del 2021. De fet, en total, l'àrea d'Infraestructures i Accessibilitat i Emaya han duit a terme 6.800 actuacions de neteja de pintades durant el 2021, 18 per dia.

Hila ha explicat que les actuacions que s'han fet volen ser "coordinades", per netejar les "pintades vandàliques" i alhora "perseguir els incívics que atempten contra el mobiliari públic". En aquest sentit, la Policia Local de Palma ha identificat diversos vàndals a partir de la posada en marxa d'un pla que inspecciona i registra les pintades. Fins ara, ja ha arribat a 13 barris.

Una àrea d'especial interès ha estat la murada de Palma. Segons s'ha informat, ja s'han eliminat el 60% de les pintades que hi havia, cosa que comporta haver-ne netejat 122. Aproximadament signifiquen 185 metres quadrats de pintades. A més, també s'ha actuat a les escoles, on es varen eliminar 160 pintades l'estiu passat.

Per sectors, l'àrea d'Infraestructures va eliminar a través de les contractes de Parcs i Jardins les pintades vandàliques de 2.309 bancs, 434 mòduls ornamentals i 265 papereres. Es varen netejar 46 zones de jocs infantils, 757 baranes al Carnatge i 55 elements de fusta al bosc de la Platja de Palma.

Pel que fa a Emaya, ha duit a terme 2660 intervencions durant el 2021 a parets públiques i elements propis de l'empresa pública, com papereres o contenidors. Això suposa una mitjana de set intervencions cada dia durant l'any passat.

stats