Societat 01/02/2022

L'Ajuntament de Palma comença aquesta setmana les obres de l'Aigua Dolça

Cort confia que finalitzin a mitjan 2023

ARA Balears
1 min
Imatge del projecte de l'Aigua Dolça.

PalmaLes obres del nou equipament esportiu de l'Aigua Dolça, al barri del Terreno, començaran a final d'aquesta setmana, segons ha informat aquest dimarts en una roda de premsa la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digna i Sostenibilitat, Neus Truyol.

Durant aquesta primera fase, s'eliminaran els enderrocs que hi ha a la zona, es prepararà la instal·lació elèctrica i es faran alguns canvis en la circulació així facilitar l'entrada dels camions des del passeig Marítim.

Cal recordar que aquest projecte té un pressupost de 9,5 milions d'euros i que, tot i que es preveia que duràs un any, podria durar sis mesos més i acabaria a mitjan 2023.

Imatge del projecte de l'Aigua Dolça.

Aquesta iniciativa preveu la construcció d'una piscina coberta, un gimnàs, espais polivalents i un aparcament de 117 places. Segons Truyol, es tractarà d'unes instal·lacions de "molta qualitat" i amb uns paràmetres de sostenibilitat "importantíssims".

Així mateix, la regidora ha destacat que s'hi construirà un pati interior que, a més de fer referència a les cases tradicionals de Mallorca, també aportarà llum i ventilació a les instal·lacions esportives.

Característiques de l'edifici

La superfície útil que ocuparà l'edifici de l'Aigua Dolça serà de 6.504 metres quadrats, distribuïts en sis plantes escalonades, una de les quals serà un soterrani. El projecte incorpora prestacions d'eficiència energètica, com ara la implantació d'energies renovables, però també d'estalvi d'aigua. L'edifici tindrà un sistema per aprofitar l'aigua de la pluja i del subsol, perquè, com indica el topònim, davall el solar hi ha un aqüífer. Tot això permetrà aconseguir una qualificació energètica del tipus A, que vol dir que el consum de les instal·lacions serà gairebé nul.

La piscina tindrà 25 metres de llargària i 12 d'ample, i disposarà de sis carrils, un solàrium i una zona de saunes. També tindrà set espais polivalents, i la distribució de l'estructura permetrà que les activitats del centre esportiu, l'aparcament i el restaurant es desenvolupin independentment. Tres de les sis plantes seran per a aparcaments i suposaran 117 places: 85 per a cotxes i 17 per a motos. Les 15 restants tindran, a més, punts de recàrrega de 7,4 kW per a vehicles recarregables amb mode de recàrrega 2 o 3. D'aquests, cinc s'ubicaran a la planta del soterrani i una desena a la planta baixa.

stats