Societat 01/06/2021

El nou edifici de l'Aigua Dolça finalment costarà 9,5 milions i estarà enllestit el 2023

L'Ajuntament de Palma confia que les obres de l'equipament esportiu i l'aparcament comencin aquesta tardor

2 min
El nou edifici de l'Aigua Dolça tindrà sis plantes, tres de les quals seran per a aparcaments

PalmaLa construcció del nou equipament esportiu i l'aparcament al solar de l'Aigua Dolça, al barri del Terreno, finalment costarà 9,5 milions d'euros i estarà enllestida el 2023. La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma preveu aprovar els plecs del projecte dimecres perquè s'adjudiquin les obres. La regidoria de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, confia que comencin aquesta tardor, segons ha explicat en una roda de premsa aquest dimarts.

La inversió permetrà fer un gimnàs, una piscina, diversos espais polivalents i un aparcament. Malgrat que l'abril de l'any passat Cort va comentar que el pressupost que es destinaria era de 5,5 milions d'euros , Truyol ha confirmat que finalment serà de 9,5 milions. "Vàrem patir un retardament pel primer estat d'alarma, perquè s'han redistribuït les prioritats per la crisi sanitària, però hem trobat solucions", ha comentat l'edil. El Consell de Mallorca aportarà a Cort 4 milions d'una subvenció per a reactivar l'economia afectada per la pandèmia, mentre que 5,5 milions provenen de dues operacions de crèdit municipal i una aportació dels fons europeus EDUSI. Amb aquestes obres el Consistori calcula que es crearan 65 llocs de feina directes durant la construcció i 18 fixes per al funcionament de l'equipament i els serveis complementaris.

La superfície útil que ocuparà l'edifici de l'Aigua Dolça serà de 6.504 metres quadrats, distribuïts en sis plantes escalonades, cinc en alçada i una de soterrani. El projecte incorpora prestacions d'eficiència energètica, com ara la implantació d'energies renovables, però també d'estalvi d'aigua. L'edifici tindrà un sistema per aprofitar l'aigua de la pluja i del subsol, perquè com indica el topònim, a sota del solar hi ha un aqüífer. Tot això permetrà aconseguir una qualificació energètica del tipus A, que vol dir que el consum de les instal·lacions serà gairebé nul.

La piscina tindrà 25 metres de llargària i 12 d'ample, i disposarà de sis carrils, un solàrium i una zona de saunes. També tindrà set espais polivalents, i la distribució de l'estructura permetrà que les activitats del centre esportiu, l'aparcament i el restaurant es desenvolupin independentment. Tres de les sis plantes seran per a aparcaments i suposaran 117 places: 85 per a cotxes i 17 per motos. Les 15 restants seran, a més, punts de recàrrega de 7,4 kW per a vehicles recarregables amb mode de recàrrega 2 o 3. D'aquests, cinc s'ubicaran a la planta del soterrani i una desena a la planta baixa.

Cal recordar que la piscina de l'Aigua Dolça va ser un referent de la natació a Ciutat entre els anys 1941 i el 1972. Fou la seu del Club Natació Palma fins a la dècada dels 70. Aquí varen aprendre a nedar els cèlebres nedadors olímpics mallorquins germans Rafel i Juan Enrique Escalas Bestard.

stats