Societat 01/04/2020

L'Ajuntament de Palma destina 76.000 euros per esbucar les construccions del solar de l'Aigua Dolça

Després de les obres, es preveuen aprovar els tràmits per començar a construir un equipament esportiu i un aparcament en aquest espai del Terreno

K. O.
2 min
Les antigues piscines de l'Aigua Dolça, on es projecte el nou equipament esportiu.

PalmaLa Junta de Govern de l'Ajuntament de Palm ha aprovat aquest dimecres la demolició de les construccions existents al solar de l'Aigua Dolça, al barri del Terreno, on es projecta la construcció d'un equipament esportiu i un aparcament. Cort destinarà 76.000 euros per fer aquesta actuació, que és prèvia a l'aprovació dels tràmits necessaris per edificar el nou espai.

Segons ha explicat el portaveu municipal, Alberto Jarabo, en una roda de premsa telemàtica, la construcció del centre esportiu és molt "necessària" i l'Ajuntament espera tenir com més aviat millor la contractació de l'obra i intentar mantenir el calendari, malgrat la crisi sanitària causada pel coronavirus.

Jarabo ha recordat que la nova infraestructura forma part del pla litoral de Ponent i ha afegit que "la ciutat necessita aquest edifici. Cal recordar que la construcció tindrà sis plantes, una de les quals serà soterrada i cinc en altura. La subterrània i les dues següents acolliran fins a 105 places d'aparcament, que amb el temps ja es veurà si seran per als usuaris de les instal·lacions o bé se'n podran dedicar una part als veïns d'una barriada que històricament ha tingut problemes de pàrquing.

El projecte preveu una primera planta, on, a més, hi ha una recepció; a la segona s'hi farà un restaurant, mentre que la tercera acollirà dues piscines i un solàrium. Les plantes quatre i cinc seran per a altres instal·lacions esportives, mentre que a l'àtic s'hi han projectat dues pistes de pàdel. El pressupost que es destinarà per a la construcció s'estima en 5,5 milions d'euros a repartir entre els pressupostos municipals de 2020 i 2021, tot i que s'espera una subvenció europea que podria assumir fins al 50% del cost.

Crítiques per la magnitud de l'aparcament

L'Associació de Veïns del Terreno va rebujar el projecte perquè consideren que concedeix poc espai a la instal·lació esportiva en proporció amb l'aparcament, segons va informar l'agència Efe. Els veïns lamenten que l'Ajuntament de Palma no hagi tingut en compte "les necessitats reals de la zona i dels seus residents".

Així i tot, l'associació va qualificar de "molt necessàries" les instal·lacions esportives, pel fet que el barri no en té cap en diversos quilòmetres, i reivindica que s'atenguin les seves peticions.

stats