Societat 01/02/2022

Sant Sebastià amb gust de garrova i taronja: Lluís Pérez guanya el concurs del Tianet

L'Ajuntament de Palma ha fet públic el resultat de les votacions, en què han participat més de 1.000 persones

2 min
El pastisser Lluís Pérez amb el 'Tianet': una coca de garrova i taronja.

PalmaEl pastisser Lluís Pérez ha estat el guanyador del concurs del Tianet de Sant Sebastià, convocat per l'Ajuntament de Palma per triar el nou pastís propi de la festivitat del patró palmesà. Així, a partir del Sant Sebastià del 2023, les festes del patró de Palma tindran un dolç genuí: la coca de garrova i taronja, creada per Lluís Pérez, però disponible a tots els forns que la vulguin comercialitzar.

Segons ha explicat el regidor de Participació Ciutadana del Consistori, Alberto Jarabo, "la participació ha estat un èxit". El guanyador s'ha triat gràcies als 1.080 vots telemàtics rebuts i al veredicte del jurat professional, conformat per Pep Magraner, de l'Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears; Miquel Àngel Torrens, de l'Associació Petita Indústria de la Fleca i la Pastisseria; Koldo Royo, de l'Associació de Cuiners Establerts a les Illes Balears (ASCAIB); un representant de l'Obreria de Sant Sebastià, i el batle de Palma, José Hila, en representació de l'Ajuntament.

Lluís Pérez competia amb altres cinc forns de Palma: El Forn de la Glòria, el Fornet de la Soca, el Forn Fondo, Forn i Pastisseria Trias i Pastelería Ángel. Amb aquesta victòria, la recepta de Pérez es farà pública perquè tothom la pugui fer a casa i perquè tots els forns i pastisseries que vulguin puguin fer el Tianet de Sant Sebastià i així comercialitzar-lo durant les festes.

Recepta del Tianet

Coca de patata, crema de garrova i praliné d'ametlles

"Vàrem fer aquest Tianet pensat per dur als foguerons i que fos fàcil de menjar. També per poder-lo fer a casa i que formi part del receptari popular. Està inspirat en la coca de patata, amb la qual comparteix ingredients, i duu crema de garrova amb praliné d'ametlles mallorquines i suc de taronges de Sóller", ha explicat el pastisser. Pérez ha expressat la seva "il·lusió" per compartir la recepta i "donar els detalls perquè es pugui reproduir al més fidelment possible".

Per la seva banda, el portaveu del jurat, Pep Magraner, ha manifestat que a Palma "era necessari" vincular un pastís a aquesta festivitat, fet que –a més– "promou l'activitat". Segons Magraner, "el jurat ha coincidit que la proposta de Pérez era de les més interessants" i que "el seu producte destacava pel gust, les textures i l'ús del producte local", requisit que formava part de les bases del concurs.

stats