Societat 03/05/2021

Cort habilita un nou aparcament dissuasiu a Son Moix amb 348 places gratuïtes

L'estacionament permet arribar en 10 minuts en transport públic al centre de Palma

ARA Balears
2 min
El nou estacionament dissuasiu a Son Moix comptarà amb 348 places d'aparcament.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dilluns que ha habilitat un nou estacionament dissuasiu a Son Moix amb 348 places gratuïtes. Segons el Consistori, l'objectiu d'això és tenir una opció d'aparcament connectada amb el transport públic i reduir així el nombre de vehicles que accedeixen al centre de la ciutat.

Cort ha posat en marxa la campanya 'Aparca, vine al centre i oblida't del cotxe' per donar a conèixer als ciutadans els itineraris a peu, amb bicicleta o en diferents línies de bus i metro per arribar al centre de Palma. El batle de Palma, José Hila, ha recalcat que "és important disminuir el nombre de vehicles que accedeixen al centre de la ciutat, i per a això s'han de donar alternatives".

El consistori ha apuntat que l'estacionament de Son Moix és un espai de fàcil accés des de la Via de Cintura per als cotxes que arriben des de municipis com Calvià o Andratx, i on ja s'han col·locat tanques perquè sigui més visible.

La nova senyalització indica tant els horaris d'obertura (de dilluns a dissabte de 8.00 a 22.00 hores, i els diumenges i festius de 08.00 a 15.00 hores) com el temps estimat d'arribada al centre combinant diferents maneres de transport: la bicicleta (12 minuts) o bé mitjançant les línies L6 i L8 de l'EMT (10 minuts).

En aquest sentit, el regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha anunciat que aquest és el primer dels sis aparcaments dissuasius situats a Palma. "Amb aquesta campanya volem fomentar una modalitat que combina cotxe més transport públic, cotxe més trajecte a peu o cotxe més bicicleta fins al centre de Palma. Volem afavorir una mobilitat més sostenible", ha dit Dalmau.

En aquests moments, L'Ajuntament disposa, a més de Son Moix, altres tres estacionaments dissuasius gratuïts (Son Fuster, Son Sardina i Son Gibert) i dos amb preus reduïts (sa Riera i Manacor), dels quals es millorarà la senyalització durant les pròximes setmanes. Entre els sis sumen un total de 1.732 places disponibles.

stats