Societat 26/04/2021

L'EMT acaba la renovació de la seva flota amb la incorporació dels darrers 23 busos nous

Des de l'estiu de 2019, s'ha renovat amb un total de 100 vehicles i ha suposat una inversió de 32 milions d'euros

ARA Balears
2 min
Aquest dilluns s'han presentat al castell de Bellver els darreres busos nous de l'EMT.

PalmaL'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma ha rebut aquest dilluns la darrera remesa de 23 autobusos del total de 100 que ha adquirit Cort en els últims tres anys. Des de l'estiu de 2019, la flota de l'EMT s'ha renovat amb un total de 100 vehicles nous a través d'un procés que es va iniciar el febrer de 2017 i que ha suposat una inversió de 32 milions d'euros.

L'Ajuntament de Palma ha destacat que aquests autobusos, de 12, 15 i 18 metres, permeten millorar el servei de manera immediata i incorporen una sèrie de novetats que fan que la flota sigui més sostenible, menys renouera, més accessible i amb un disseny i una tecnologia adaptats al segle XXI.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha agraït a l'Ajuntament el seu "compromís" i els valors que comparteixen amb el Govern, "apostant de manera valenta per la mobilitat sostenible" i la reducció de partícules contaminants. La cap de l'Executiu també ha destacat l'empenta del Consistori en aquest projecte i la col·laboració des de la "lleialtat institucional", que ha permès dur a terme iniciatives "que estaven pràcticament desaparegudes".

Una d'aquestes iniciatives és la integració tarifària enguany entre el TIB i l'EMT, perquè els usuaris de la targeta intermodal puguin fer transbords gratuïts a la xarxa de Palma. Els nous busos funcionen amb gas natural comprimit, un combustible que consumeix menys i que redueix les emissions de CO₂ en un terç respecte dels vehicles dièsel. A més, el gas permet reduir la contaminació acústica a la meitat respecte d'altres combustibles, ha subratllat l'Ajuntament en un comunicat.

Entre altres millores, també incorporen mecanismes de seguretat en l'obertura i el tancament de portes; tenen seients més higiènics, ergonòmics i fàcils de mantenir, i estan dotats d'altaveu exterior i una rampa telescòpica per a l'accés per a persones amb mobilitat reduïda.

stats