Palma
Societat 21/09/2022

L'Ajuntament de Palma garanteix la gratuïtat a 547 nins i nines de 2-3 anys a les Escoles Infantils Municipals

La cobertura amplia les quatre hores lectives diàries que marca el Govern a tota la jornada, i també al servei de menjador

ARA Balears
2 min
Una escoleta a Palma

PalmaL'inici del nou curs escolar 2022-2023 marca un abans i un després en la gestió de les escoles públiques de nins de Palma, principalment en la franja d'edat de 2-3 anys. L'Ajuntament de Palma garanteix la gratuïtat a 547 nins i nines d'aquesta etapa a les Escoles Infantils Municipals des del primer moment.

Aquesta cobertura no sols s'ajusta a la demanda d'escolarització gratuïta de quatre hores lectives diàries, que marca el Govern de les Illes Balears, sinó que s'amplia a tota la jornada i també al servei de menjador. I és que l'àrea d'Educació de l'Ajuntament de Palma, que dirigeix el regidor Llorenç Carrió, ha posat en marxa una important iniciativa que té com a objectiu el suport a les famílies amb nins i nines en les primeres etapes escolars.

Aquest suport servirà també per millorar l'acompanyament als nins amb necessitats especials i al mateix temps augmentar els contractes en jornada completa dels professionals educatius.

Es duplica el pressupost

El nou model de gestió de les Escoles Infantils Municipals suposa un augment pressupostari de la inversió que supera els 9,2 milions d'euros; d'aquesta manera, es multiplica per dos l'anterior partida pressupostària, és a dir, més recursos i diners per ajudar les famílies, especialment aquelles que més ho necessiten.

Els infants de l'Arenal, Ciutat Antiga, Ca Alonso, Santa Creu, Son Fuster Nou, Son Ferriol, Son Espanyolet i Maria Mut seran les principals beneficiàries d'aquest important augment. Aquesta millora marca objectius clars també, que tenen en compte la previsió de les necessitats de suport dels educadors i educadores per a nins amb necessitats especials. Cada vegada hi ha més casos d'aquest tipus i l'obligació de les administracions públiques, especialment les escoles, és donar-los una atenció adequada.

A més, a les escoles de gestió directa, l'àrea d'Educació augmenta les jornades laborals dels professionals educatius, a jornada completa. En l'àmbit de les 28 escoles de gestió privada inscrites en el registre municipal, les ajudes d'escolarització de nins també augmenten. La dotació de la convocatòria ha passat de 350.000 euros a 450.000, gairebé un 29% més.

Quatre noves Escoles Infantils Municipals a Palma

Finalment, el ple de l'Ajuntament de Palma va aprovar, el passat mes d'abril, la creació de quatre nous centres d'educació infantil de 0 a 3 anys, que es distribuiran en cinc emplaçaments durant els pròxims dos anys. Aquests centres que suposaran l'eliminació de les llistes d'espera actuals, ja que es passarà de les 948 places a disposar de 1.342 places públiques de 0-3 anys a Palma.

El pla suposa una inversió de 5,2 milions en els pròxims dos anys i 2,9 milions anuals per al seu manteniment, quan tots els centres estiguin ja operatius. La previsió és que les noves Escoles Infantils Municipals se situïn en la zona de l'Eixample - Plaça de Toros (49 places), Foners - Pere Garau (61 places), Son Dameto (92) i Son Gibert. Encara que es preveu que la de Foners - Pere Garau funcioni com un únic centre, les seves aules estaran distribuïdes en dos emplaçaments.

stats