Bullying
Societat 20/10/2023

L'agressor de l'escola d'Alaró: "El nin es va ficar amb la meva germana a classe"

Demana perdó pels fets, però assenyala que ell també ho està passant malament i que està rebent amenaces de mort

ARA Balears
3 min
WhatsApp Image 2023 10 19 at 13.31.33

PalmaEl menor agressor de l'escola d'Alaró, que va obligar un altre nin a besar-li els peus i li va pegar coces, ha fet una publicació a les xarxes socials en què demana perdó, però assegura que la víctima es va ficar diverses vegades amb la seva germana a classe i que s'aprofitava d'"un nin amb discapacitat". "Sé que l'he feta grossa", comença el seu text. A l'escrit, intenta "justificar l'agressió i la humiliació" perquè considera que se l'ha jutjat "sense saber-ne les dues versions". "Aquest text és perquè conegueu la meva versió i per intentar arreglar les coses. Primer de tot deman perdó al nin i als seus familiars, sé que em vaig passar", admet.

El menor diu que sap que el nin ho ha passat malament, però apunta que ell també pateix: "He rebut moltes amenaces de mort i no sé com reaccionar en veure-les", ja que, segons explica, també afecta els seus pares: "Ha arribat un moment en què no poden sortir al carrer".

Segons la seva versió, els fets es deriven perquè el menor es va ficar amb la seva germana diverses vegades i, després de parlar amb ell una vegada i que no li fes cas, no va poder "aguantar". "També vaig fer el que vaig fer perquè ell es va aprofitar d'un nin amb discapacitat. Es va fer passar pel seu amic per anar a casa seva i robar-li moltes coses", com "un mòbil, roba, sabates i doblers al germà". El jove considera que això no "és de bon al·lot".

Tot i això, admet que "pegar una persona és la darrera opció i la pitjor de totes". "Sé que no hi ha perdó, però abans de jutjar se n'han de saber les dues versions". Finalment, demana perdó "a tota la gent que s'ha sentit ofesa amb el vídeo, com familiars i amics". "Esper que em pugueu perdonar", acaba.

Els fets es van conèixer aquest dijous després de la publicació d'un vídeo en què es veu que l'agressor obliga la víctima a besar-li els peus i, a continuació, li pega coces al cap. L'agressió va ocórrer enmig del carrer, entre la plaça del Mercat i el carrer Sant Roc, a pocs metres de l'entrada del col·legi concertat Nostra Senyora de la Consolació, a Alaró. Segons explica el denunciant, "no es tracta d'un cas aïllat".

En el vídeo, diversos dels joves que hi apareixen van vestits amb l'uniforme de l'escola. Durant l'agressió, el menor que grava el vídeo també es riu de la víctima i, amb una actitud provocativa, li exigeix que compleixi totes les coses que li diu l'agressor. Al final del vídeo surt la veu d'una tercera persona que se sent que diu als agressors que ja basta i és el moment en què el menor deixa de gravar. L'atac, però, va ser presenciat per molts altres alumnes del centre, que van observar immòbils l'agressió i l'abús fins que aquesta tercera persona va decidir intervenir-hi.

El Govern demana "la màxima prudència" ja que "hi ha menors implicats"

Aquest divendres, el Govern ha censurat el "molt lamentable" cas de bullying ocorregut a Alaró i ha demanat tractar-lo "amb la màxima prudència", ja que "hi ha menors implicats".

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, el portaveu, Antoni Costa, ha dit que la Conselleria d'Educació ja ha activat els protocols corresponents per abordar aquesta "molt lamentable situació" i Inspecció Educativa "ja ha anat o anirà com més aviat millor per veure quines són les actuacions a realitzar per resoldre aquest lamentable succés".

Per la seva banda, l'Ajuntament d'Alaró ha condemnat l'agressió i els fets succeïts i ha posat a disposició del menor i dels familiars els serveis municipals que necessitin.

stats