Judici
Societat 05/10/2023

L'acusat de violar la filla de la seva parella: "Mai ho hauria intentat, ni a punta de pistola"

Els fets jutjats van ocórrer aproximadament entre 2002 i 2012

ARA Balears
3 min
L'acusat durant el judici

PalmaUn home acusat de violar reiteradament la filla de la seva parella quan era menor d'edat i oferir-li doblers a canvi de sexe, aprofitant-se de la situació econòmica de la víctima, ha negat els fets reiteradament. "Mai ho hauria intentat, ni a punta de pistola", ha dit. La Secció Segona de l'Audiència Provincial, ha acollit aquest dijous el judici contra l'home, per a qui la Fiscalia demana deu anys de presó per agressió sexual i cinc per inducció a la prostitució, a més de 15.000 euros d'indemnització. A preguntes de la fiscal, l'home ha negat que hagués realitzat tocaments a la menor. "De cap de les maneres, m'educaren a l'antiga. Estic totalment en contra d'aquests comportaments, són aberracions", ha expressat.

Seguidament, ha negat també haver mantingut relacions sexuals amb la mare de la menor, explicant que anys enrere l'intervingueren per una infecció "enorme" que li impedia mantenir relacions. Interrogat per la situació econòmica de l'exparella i la filla, l'acusat ha recordat una vegada que la menor li va demanar doblers "perquè a casa no tenien per menjar", però això va passar quan la nina vivia amb son pare.

Al mateix temps, en relació amb un episodi en el qual l'home va ser, presumptament, sorprès per la marefent tocaments a la menor, l'home s'ha excusat contant que va sentir crits de la nina i va acudir a la seva habitació. En entrar, segons ha dit, es va ensopegar i va caure sobre el llit. Abans de finalitzar la seva declaració, el processat ha relacionat la denúncia de la nina amb una manipulació de la mare. "La seva mare em guardava les joies i quan ens vàrem separar li vaig demanar que me les retornàs i no ho va fer. Després vam fer un préstec a Caixa Colonya", ha indicat l'home, argumentant que tot és una estratègia de la dona per no retornar-li les joies. "La nina, per si sola, no és capaç, és molt bona nina", ha conclòs.

"Em tocava i em feia tocar-lo"

La jove ha afirmat que l'home la tocava i l'obligava a ella a tocar-lo. Durant la declaració, en qualitat de testimoni, la jove ha detallat alguns episodis en els quals va patir agressions i, en concret, s'ha referit a un moment en el qual l'home va ser enxampat per la mare. "La meva mare estava dormint i ell em va dir que anàs a l'habitació. Em vaig tombar al llit i em va començar a tocar i em va dir que el tocàs", ha dit la víctima.

En aquest moment, la mare es va apropar i l'home va aturar al moment. "Jo estava molt espantada, la meva mare va anar al menjador i ell em va dir que no em preocupàs, que intentaria posar qualque excusa o dir-li qualque mentida".

Els fets

Segons l'escrit d'acusació, els fets jutjats van tenir lloc aproximadament entre 2002 i 2012 en diversos moments, mentre l'home tenia una relació amb la mare de la jove. Així, tenint la menor vuit anys, en una ocasió li va fer tocaments i la va penetrar amb els dits. Més tard, quan ella tenia uns 12 anys, durant un període de temps la violava diverses vegades per setmana.

En una altra ocasió, quan la víctima ja comptava 13 anys, a més de violar-la, la va amenaçar de deixar de donar-los suport econòmic si no accedia a les seves pretensions. Més tard, encara que la relació amb la mare s'havia trencat, la menor acudia a netejar al domicili de l'home i també la va violar. Segons el relat de la fiscal, aquesta situació va durar fins que la menor va tenir 17 anys. A conseqüència de tot això, la víctima presenta un quadre d'ansietat i necessita tractament psicològic.

stats