Societat 20/03/2023

L'activista Rafaela Pimentel participarà en la V Jornada STOP Racisme de Cort

L'Ajuntament de Palma ha organitzat diverses activitats per aaquest dimarts 21 de març

ARA Balears
1 min
Cartell de la V Jornada STOP Racisme.

PalmaL'activista dominicana Rafaela Pimentel serà l'encarregada d'encetar la V Jornada STOP Racisme que organitza l'Ajuntament de Palma per a demà dimarts, 21 de març, Dia internacional contra el racisme i la xenofòbia, al centre Flassaders. Pimentel participarà en la ponència Treballadores de la llar i cures: abús i explotació laboral. Abans, es projectarà el documental Anatomía de las fronteras. Pimentel és coneguda per liderar les reivindicacions de les treballadores de la llar a Espanya. També és secretària d'organització de Sintrahocu (Sindicato de Trabajadoras del Hogar y los Cuidados).

Programació del Dia Internacional Contra el Racisme i la Xenofòbia de Cort.

La jornada continuarà amb la taula rodona Una mirada a la realitat de les dones migrades al món laboral, en què participaran membres de la Creu Roja, el Ministeri de Justícia i el Col·legi d'Advocats. Després d'una pausa per dinar, a les 17 h la secretària d'Igualtat de Comissions Obreres, Eva Cerdeiriña, oferirà la ponència La millora de les condicions de treball de les treballadores de la llar. Impacte del Reial Decret Llei 16/2022. Finalment, la jornada acabarà amb el taller Creant Xarxa, també conduït per Rafaela Pimentel.

La directora general d'Igualtat, Meritxell Esquirol, i el regidor de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Alberto Jarabo, han presentat aquest dilluns la programació i han aprofitat per recordar que Cort treballa en xarxa amb entitats i serveis per millorar l'atenció a les situacions de discriminació per racisme i xenofòbia des del 2018, any en què es va signar el protocol per coordinar l'atenció a situacions de discriminació, racisme i xenofòbia a Palma.

stats