Societat 17/05/2021

El Jutjat d'Instrucció arxiva la querella contra Sonia Vivas per estafa processal

També s'ha descartat que hi hagués un fals testimoni

ARA Balears
1 min
La regidora Sonia Vivas i el seu advocat, Josep De Luis.

PalmaEl Jutjat d'Instrucció número 1 de Palma ha arxivat la querella que varen posar dos agents de la Policia Local de Palma contra la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de Cort per un delicte d'estafa processal.

Els agents varen ser jutjats a l'Audiència arran d'una denúncia que havia posat Vives com a víctima d'un tracte homòfob. Els policies varen sostenir que, en el procediment, la regidora havia utilitzat documents per acreditar una sèrie de lesions i problemes psicològics que, en realitat, havien passat anys abans. És per aquest motiu que es varen querellar contra ella per un delicte de fals testimoni i estafa processal.

Després que el passat mes d'abril el magistrat prengués declaració a Vivas, valora que no només "no s'ha consumat el delicte d'estafa processal, sinó que ni tan sols pot entendre's executat en grau de temptativa, ja que al tribunal en cap moment se li va impedir analitzar i valorar, en consciència i lliurement aquests documents, ni els mateixos estaven manipulats en cap extrem".

A més, també s'ha descartat que hi hagués un fals testimoni en el judici per part de Vivas, ja que els documents mèdics no es referien a elements fonamentals del procés en què van ser aportats, sinó com a base només per a determinar una responsabilitat civil.

Aquesta era la darrera querella oberta de les quatre que havien posat contra la regidora, però encara es pot apel·lar en el termini de cinc dies davant del mateix Jutjat.

stats