Societat 26/01/2021

Citen a declarar la regidora de Palma Sonia Vivas per estafa

El jutjat d'Instrucció número 1 de Palma ha convocat l'edil de Justícia Social per al 19 de març a les 11 h

A. T.
1 min
Sonia Vivas, investigada per piulades crítiques amb la Policia Local

El jutjat d'Instrucció número 1 de Palma ha citat a declarar la regidora de Palma Sonia Vivas per a dia 19 de març a les 11 h per un delicte d'estafa. L'Associació de Víctimes per Arbitrarietats Judicials (JAVA) va presentar una querella contra l'edil i el jutjat la va admetre a tràmit el febrer del 2020.

La querella la varen impulsar diversos policies locals de Palma, que varen ser jutjats a l'Audiència arran d'una denúncia que havia posat Vivas com a víctima d'un tracte homòfob. Segons JAVA, existeixen delictes d'estafa processal i de fals testimoni en l'actuació de la regidora durant el procediment, tot i que l'Audiència de Palma va considerar que els fets quedaven provats.

Amb la querella, els policies defensen que l'edil va utilitzar informes mèdics que no es corresponien amb el suposat mal que havia patit per part dels seus companys i pels quals reclamava una indemnització de 15.000 euros. Segons JAVA, aquests danys ja els havia declarat en un procediment anterior, resolt quatre anys abans. Vivas haurà de prestar declaració per tot això davant el jutge dia 19 de març.

stats