Societat 27/05/2021

El jutge autoritza la venda de Majorica a MajolaPerla

L'empresa francesa ha ofert 12,3 milions d'euros i mantindrà 161 empleats

2 min
La fàbrica de Majorica a Manacor.

PalmaDesprés d'anar a subhasta i millorar les condicions, MajolaPerla ha aconseguit l'adjudicació de Majorica. El Jutjat Mercantil número 1 de Palma ha dictat un auto en el qual ha autoritzat la compra de l'empresa mallorquina, que finalment mantindrà 161 empleats, en lloc dels 96 que havia ofert en un inici, segons han confirmat fonts de Majorica a l'ARA Balears. Aquesta venda contempla les marques propietat de Majorica, el seu secret industrial per a la fabricació de perles artificials, els treballadors inclosos en l'oferta, diversos edificis, arrendaments de botigues i contractes de superfície, acords de distribució a l'estranger, drets de publicitat i imatge, existències i immobilitzat adscrit.

Cal recordar que, en un inici, encara que MajolaPerla hagués fet la millor oferta abans de la subhasta, el jutge la va descartar a causa de la retallada de la plantilla. A més, també han millorat la seva oferta de compra fins a arribar als 12,3 milions, una xifra que dona una injecció de liquiditat a l'empresa d'uns sis milions d'euros.

Precisament aquest ha estat un dels punts principals que han fet que el jutge prengués la decisió final i descartàs les altres empreses, ja que, encara que Nova Mallorca proposava conservar més llocs de feina, 174, no "resultava satisfactòria des del punt de vista de la satisfacció dels creditors". En aquest sentit, l'auto del jutge remarca que l'empresa "només oferia una liquiditat de 600.000 euros".

Encara que l'empresa mallorquina feia 20 anys que estava en decadència, la pandèmia va agreujar la situació econòmica de Majorica, ja que va passar de facturar 22 milions d'euros el 2019 a 5,3 milions el 2020. Precisament, el mes de novembre de l'any passat va presentar el concurs de creditors a causa de la situació econòmica que patia l'empresa.

Majorica accepta la resolució i MajolaPerla vol mantenir "l'essència mallorquina de la marca"

Des de Majorica han assegurat que accepten la resolució de jutge i han remarcat que així com la primera oferta que va fer l'empresa francesa no la podien acceptar, amb la millora que s'ha fet per la subhasta hi ha marge per dur l'empresa cap endavant. A més, la representant de CCOO, Cati Ginard, membre del Comitè d'Empresa, ha explicat que encara que valoren que Majolaperla hagi millorat la seva oferta respecte dels llocs de treball, que era la "principal prioritat" per al sindicat, lamenten els treballadors "que es queden fora". El Comitè està ara a l'expectativa d'asseure's a negociar el futur dels treballadors.

Per la seva part, MajolaPerla ha assegurat en un comunicat que vol mantenir "l'essència mallorquina de la marca" i recuperar el seu posicionament en el mercat. A més, remarquen que el seu projecte empresarial "està orientat a recuperar la viabilitat de la companyia" apostant per la "dinamització del teixit empresarial de la zona". En aquest sentit, l'empresa francesa ha promès "començar de manera immediata a treballar juntament amb les autoritats i el comitè d'empresa amb la finalitat de construir conjuntament la nova Majorica", "amb la voluntat de ser una proposta inclusiva i de comptar des de l'inici amb el suport dels diferents agents implicats".

stats