Economia 15/05/2021

L'administrador concursal obre la subhasta de Majorica a les cinc ofertes presentades

Aquesta setmana el jutjat va desestimar la proposta d'adjudicar la venda a l'empresa Majolaperla

ARA Balears
2 min
La fàbrica de Majorica a Manacor.

PalmaL'administrador concursal del procés de Majorica ha optat perquè participin en la subhasta oberta pel jutge les cinc ofertes presentades, en lloc de les dues amb millors condicions, MajolaPerla i Jofra Deca, tal com plantejava el jutjat. Segons ha informat Europa Press, l'administrador ha obert ara un termini de cinc dies perquè també puguin millorar les seves ofertes Nova Mallorca, Groupe Marcel Robbez Masson i Perlas Orquídea.

Aquesta setmana el Jutjat Mercantil va desestimar la proposta de l'administrador d'adjudicar Majorica a favor de la francesa MajolaPerla i va acordar fer una subhasta. En principi, la limitava a aquesta i Jofra Deca SL, les dues ofertes més quantioses, si bé deixava oberta la porta perquè l'administrador concursal plantejàs altres possibilitats.

MajolaPerla és propietat de Grégoire-Augustin Bontoux Halley, un dels majors accionistes de Carrefour. L'empresari proposava mantenir 96 dels 275 llocs de feina que té ara Majorica, però era qui oferia més doblers: 9,56 milions d'euros. L'administrador concursal va emetre un informe a favor de MajolaPerla el 10 de març, que era la proposta que menys llocs de feina preveia mantenir.

Cal recordar que Majorica va entrar en concurs de creditors el mes de novembre i varen presentar propostes cinc empreses. A part de la de l'inversor francès, també hi havia quatre ofertes més. Per una banda, Mallorca Inversiones oferia 7,6 milions d'euros i mantenir 174 llocs de feina, i la companyia Jofra Deca volia l'empresa per 7,5 milions i prometia mantenir 121 treballadors. Per altra banda, la proposta de l'empresa Inversiones Cas Germans, nom amb el qual es presenta Perlas Orquídea, era de 7,8 milions i volia mantenir 145 llocs de feina, mentre que el Group Marcel Robbez oferia 7,7 milions i prometia conservar 137 treballadors.

La pandèmia va agreujar la situació econòmica de Majorica, que feia anys que havia entrat en decadència. Va passar de facturar 22 milions d'euros el 2019 a 5,3 milions el 2020, fet que la va abocar al concurs de creditors el novembre de l'any passat. A Mallorca n'hi ha cinc botigues –a Manacor, Portocristo, Valldemossa, Palma i Coves del Drac–; també té 15 corners de gestió pròpia en centres d'El Corte Inglés i la resta de comercialització a l'Estat es fa a través d'uns 500 distribuïdors, segons fonts internes de l'empresa. Dels 275 treballadors que té, prop d'un 95% estan en un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

stats