No estava justificada la retallada de 500.000 euros feta a un centenar de centres

La Conselleria d'Educació ha tornat aquests doblers després d'analitzar-ne els casos

La Conselleria d'Educació ha informat que després d'analitzar cas per cas les retallades fetes en els romanents dels centres educatius ha vist que es varen fer de manera injustificada en un centenar de centres, als quals ha retornat uns 500.000 euros. “Es manté el compromís que les quantitats retingudes es tornin en un període màxim de tres anys, però ja hem tornat 500.000 euros a un centenar de centres perquè s’ha justificat que tenien inversions previstes o que guardaven el romanent per a un tema específic", ha assegurat el director general, Antoni Morante.

A mitjan gener d'enguany, la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca va anunciar la retallada les dotacions econòmiques de 215 centres educatius balears. Posteriorment el conseller Martí March va rectificar, després de les protestes dels diferents agents de la comunitat educativa.

El director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, i el secretari general, Tomeu Barceló, han participat en la Mesa Sectorial d’Educació, que ha debatut amb els representants sindicals la proposta de document amb mesures per a la regulació dels romanents dels centres educatius públics i la millora de la gestió econòmica. Morante ha assenyalat que “ha estat una reunió francament positiva en la qual els sindicats han fet aportacions interessants que es poden incorporar al document”.

La Conselleria ha assegurat que continua fent feina en el nou document i preveu una nova reunió de feina per al proper 5 de març amb els representants dels directors de centres, les famílies i els representants sindicals.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF