Societat 03/11/2016

El judici a l'ultra que va amenaçar el fotoperiodista Jordi Borràs es farà el 19 de maig

El fiscal demana cinc anys de presó per a Pedro Chaparro

Ara
2 min

BarcelonaEl judici per les amenaces al fotoperiodista Jordi Borràs durant la manifestació convocada per Democracia Nacional i Falange Española el 12 d'octubre del 2015 es farà el 19 de maig al jutjat penal número 26 de Barcelona. El fiscal de Delictes d'Odi i Discriminació, Miguel Ángel Aguilar, demana 5 anys de presó per a Pedro Chaparro, el dirigent de Democracia Nacional que el va amenaçar, tal com es pot veure en el vídeo.

El fiscal demana 3 anys de presó per a Chaparro i un altre ultra –Jorge del Valle– per impedir a Jordi Borràs l'exercici del periodisme en aquella manifestació, ja que el periodista va haver de marxar davant les amenaces per recomanació dels Mossos d'Esquadra. En el cas de Chaparro, que és qui parlava pel micròfon, el fiscal afegeix 2 anys més per l'agreujant dels motius ideològics.

"Allí hi ha el fill de puta de Jordi Borràs", va dir Chaparro des de dalt de l'escenari, i va afegir: "Hem vist per allí aquesta rata de Jordi Borràs; us demano a tots que mireu al vostre costat i si hi és li doneu un calbot, no gaire violent, no sigui cas que us detinguin, però doneu-li una bona hòstia i que se'n vagi".

En el seu escrit Aguilar recorda que Chaparro va ser condemnat per desordres públics, danys i lesions al centre cultural Blanquerna de la Generalitat a Madrid en un acte de l'Onze de Setembre del 2013, i que Borràs és una periodista "independent" especialitzat en temàtica d'ultradreta.

El fotoperiodista Jordi Borràs torna a ser amenaçat

De llavors ençà les amenaces no s'han aturat. A l'acte del 12-O d'enguany, convocat per les mateixes entitats, els ultres van insultar i amenaçar el periodista Enric Borràs, germà de Jordi Borràs i redactor del diari ARA. Tots els informadors que cobrien l'acte en van haver de marxar per la situació de tensió que van provocar els militants d'extrema dreta.

Uns dies abans la llibreria Buc de Llibres de Mataró s'havia despertat amb una pintada que contenia un missatge intimidatori cap al fotoperiodista, just quan hi havia de parlar en un acte públic.

stats