Salut

Jordi Turull rep l'alta després de patir un infart: es reincorporarà "progressivament" a les seves responsabilitats

Va ingressar a l'hospital aquest dilluns i va ser operat per segon cop dimecres

ARA
1 min
El secretari general de Junts, Jordi Turull, en una foto d’arxiu a Madrid.

BarcelonaEl secretari general de Junts, Jordi Turull, ha rebut l'alta mèdica aquest dijous, després d'haver patit un infart dilluns. S'ha estat recuperant i ara ha pogut anar a casa seva, segons ha comunicat el partit i ell mateix a través de la xarxa social X. Els juntaires han assegurat que reprendrà les responsabilitats "progressivament durant els propers dies" per tornar de ple a la primera línia política. De fet, el dirigent independentista va ser operat amb èxit tant aquest dilluns com dimecres –per segona vegada– a l'Hospital de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat. Hi ha estat quatre dies, arran d'una crisi cardíaca mentre participava en un acte de partit al Baix Llobregat que va obligar a practicar-li un cateterisme.

Des de fa mesos, Turull ha estat pilotant les negociacions amb el PSOE per la llei d'amnistia, que arriben ara al seu tram final amb el 7 de març com a data límit perquè socialistes i juntaires arribin a un acord a la comissió de justícia, abans de tornar-la a dur al ple del Congrés. Hi tornarà al peu del canó en funció de com vagi evolucionant.

Turull ha expressat "immensa gratitud" per les mostres de suport i pel tracte rebut dels hospitals de Bellvitge i Moisès Broggi. L'infart del dirigent independentista va suscitar una onada de reaccions en les files de Junts i la resta de l'arc parlamentari a través de les xarxes socials. Els principals líders catalans van expressar-li el seu suport i li van desitjar una ràpida recuperació.

stats