Societat 24/06/2018

Els Jocs del Pla posen el punt i final a les festes de Sant Joan

Els cavallers van encertar fins a set vegades l'ensortilla en uns Jocs del Pla nets i marcats per les 26.000 persones que hi havia al Pla

Ivan Martín
1 min
Els Jocs des Pla posen el punt i final a les festes de Sant Joan

PalmaLes festes de Sant Joan de Ciutadella han conclòs un any més amb la celebració dels Jocs del Pla. Gairebé 26.000 persones han assistit a la zona del Pla per viure en primera persona aquesta tradicional celebració. El segon dia de les festes ha transcorregut amb normalitat. Els entrenaments dels Jocs del Pla han congregat més d'11.000 persones.

Els Jocs del Pla han acabat amb set encerts d'ensortilla, els mateixos que es van aconseguir l'any passat. Una vegada finalitzat aquest joc, les carotes van prendre el protagonisme. De les vuit que es van realitzar, tan sols dues van quedar indultades. Finalment, la tercera prova dels Jocs del Pla va ser la de córrer abraçats, que significà el moment més emotiu, especialment per a famílies de cavallers.

La jornada es va iniciar amb les Corregudes a la Plaça i els entrenaments dels Jocs del Pla. La missa a la catedral de Ciutadella i la tradicional Convidada de la comitiva a la corporació municipal varen ser moments àlgids de la festa. Una vegada acabats els Jocs del Pla, la festa continuà ja de ben entrada la matinada al nucli antic amb el Caragol de Santa Clara i el darrer Toc de Flabiol.

stats