APB
Societat 28/11/2022

Jaume Colom, nou president de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears

Substitueix Francesc Antich, que va renunciar al càrrec per problemes de salut

ARA Balears
2 min
Jaume Colom, en una imatge d'arxiu

PalmaEl Consell de Govern d'aquest dilluns ha aprovat el nomenament de Jaume Colom Adrover com a nou president de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears (APB). Aquest anunci arriba una setmana i mitja després que Francesc Antich dimitís del càrrec per motius de salut. D'aquesta manera, a Colom agafa el relleu Antich de manera oficial a partir d'aquest dilluns.

L'Executiu illenc ha explicat, durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern d'aquest dilluns, que Colom ja va formar part del Consell d'Administració d'aquest ens durant sis anys, coincidint amb la seva etapa com a cap de gabinet del delegat del govern d'Espanya a les Illes Balears, càrrec que va ocupar del 2004 al 2011. A més, han explicat que el nou president de l'APB és llicenciat en Dret per la Universitat de les Illes Balears el 1983 i que fins ara era el secretari general de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern de les Illes Balears, càrrec que ocupava des del 2019.

Ara, el Govern de les Illes Balears comunicarà al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i a l'ens públic estatal Ports de l'Estat el nomenament de Jaume Colom com a president de l'APB i es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el Butlletí Oficial de l'Estat.

D'altra banda, el Consell de Govern ha nomenat Rubén Castro Ortega nou secretari general de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball. Nascut a Alcúdia el 1992, és graduat en Dret per la Universitat de les Illes Balears, de la promoció 2010-2014, amb premi extraordinari. Castro ha ocupat fins ara el càrrec de director de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL) i és funcionari del cos superior d'inspectors de treball i seguretat social.

stats