Autoritat Portuària
Política 16/11/2022

Antich dimiteix com a president de l'Autoritat Portuària per problemes de salut

La renúncia al càrrec de l'expresident del Govern es farà efectiva quan finalitzi el mes de novembre

1 min
L'expresident del Govern, Francesc Antich

PalmaL'expresident del Govern, Francesc Antich, ha formalitzat aquest dimecres la dimissió com a president de l'Autoritat Portuària de les Balears (APB). Antich ha renunciat al càrrec per "problemes de salut que l'afecten i que li impedeixen continuar amb el compromís adquirit al capdavant de l'organisme portuari", segons ha explicat l'APB en un comunicat.

La dimissió d'Antich es farà efectiva quan finalitzi el mes de novembre. El màxim responsable de l'APB portava poc més de dos anys al capdavant de l'organisme –des de setembre del 2020–, després de la dimissió de l'anterior expresident, Joan Gual de Torrella, arran de la seva detenció i de tota la cúpula de l'APB per part de la Guàrdia Civil per presumptes delictes de corrupció.

Antich fou president del Govern al llarg de dues legislatures: 1999-2003 –que va ser el primer Pacte de progrés– i 2007-2011. Després de liderar l'Executiu illenc va ser senador d'Espanya designat pel Parlament fins al 2019, i posteriorment comissionat del Govern a Madrid.

stats