Societat 15/05/2023

Ja són 17 les cases per a víctimes de violència masclista que ha cedit el Govern

Les conselleries de Mobilitat i Habitatge i de Presidència, Funció Pública i Igualtat han cedit aquest dilluns tres habitatges més

ARA Balears
2 min
habitatge

PalmaLes cases destinades a dones víctimes de violència masclista per part del Govern ja ascendeixen a 17 a les Balears, amb les darreres cessions del Govern. El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, han signat avui dos convenis de col·laboració entre l'Institut Balear de l'Habitatge, l'Institut Balear de la Dona i l'associació Estel de Llevant i la Congregació de Germanes Oblates del Santíssim Redemptor (Casal Petit) amb el qual proporcionen tres cases més a aquest col·lectiu.

Concretament, l'Ibavi cedeix l'ús i gestió de tres habitatges –dos per a Estel de Llevant i un per a les Germanes Oblates– i respon, així, a les peticions fetes arribar per aquestes entitats a l'Institut Balear de la Dona. Aquestes cessions s'emmarquen en el conveni marc de col·laboració signat el passat mes de setembre entre l'Ibavi i l'IBDona per a la cessió d'habitatges de protecció pública a administracions amb competències sobre la violència masclista i entitats que hi treballen i n'assisteixen les víctimes –consells insulars, municipis i entitats sense ànim de lucre. Els convenis signats avui tenen una vigència de quatre anys a comptar des del dia de lliurament de la possessió de l'habitatge objecte de conveni i es prorroguen per anualitats fins a quatre anys més.

"Amb els tres pisos que entregam avui arribam a un total de 17 pisos cedits per a dones víctimes de violència masclista o de tràfic i prostitució", ha declarat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido. A més, amb el lliurament d'aquests dos pisos a Estel de Llevant "iniciam un camí que ens hem compromès a afrontar, com és el de donar resposta a les dones que, a més de ser víctimes de violència de gènere, tenen la dificultat afegida de patir problemes de salut mental", ha afegit la consellera. A més, ha destacat, "l'IBDona subvencionarà amb 20.000 euros el moblament de tots els pisos perquè les entitats no hagin d'assumir aquesta despesa".

Cal recordar que actualment l'Ibavi té 150 habitatges conveniats amb entitats del Tercer Sector o administracions públiques per atendre diferents col·lectius o situacions específiques. D'aquests, 17 habitatges estan destinats a facilitar un habitatge a víctimes de violència masclista, 45 a persones amb discapacitat física o psíquica, 65 són per fer front a situacions d'emergència habitacional sobrevinguda i 23 per a menors o joves en risc d'exclusió social. Territorialment, a Mallorca hi ha 123 habitatges conveniats, 15 a Menorca i 12 a Eivissa.

stats